جایگاه مشارکت آموزشی و ابعاد آن در قوانین آموزش و پرورش ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE17_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 94
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا سهرابی

دانشکده علوم انسانی، واحد میمه، دانشگاه آزاد اسلامی، میمه، ایران

رضا عباسی بختیاری

دانشکده علوم انسانی، واحد میمه، دانشگاه آزاد اسلامی، میمه، ایران

چکیده

هدف پژوهش، تبیین جایگاه مشارکت آموزشی و ابعاد آن در قوانین آموزش و پرورش ایران بود. آموزش رسمی انسان از اوان کودکی طی مرحلهای به نام آموزش و پرورش پیش دبستانی آغاز به کار مینماید و خود را به سر منزل مقصود یعنی آموزش عالی که آخرین مرحلهی رسمی است میرساند. عدم هماهنگی برنامه های آموزش و پرورش در موضوع مشارکت و تغییر مداوم آن ها، میتواند ریشه در تفسیرپذیری یا سکوت قوانین در آموزش و پرورش باشد. پژوهش از نظر هدف کاربردی، رویکرد پژوهش کیفی، روش پژوهش، تحلیل اسناد بود. جایگاه مشارکت در هفت مقوله؛ مبانی، اصول، ضرورت، سیاستهای سوق دهنده، الزامات، عرصه ها و عوامل و مدلهای مشارکت قابل دسته بندی است. تعارض نظری، ابهام و عدم صراحت، سکوت در برخی ابعاد و غلبه نگاه تک بعدی در مشارکت، سیاستهای بدون پشتیبان در زمینه مشارکت و عدم امتداد سیاستهای کلی در دیگر اسناد؛ باعث عدم انسجام و از دست رفتن جامعیت اسناد آموزش و پرورش در موضوع مشارکت شده است و بازنگری در برخی اسناد همچون سند تحول بنیادین و مبانی نظری آن را ضروری میسازد. در کشور ما نظام آموزشی در دهه ی گذشته با چالشهای بسیار مواجه شده است: تاسیس مراکز آموزش عالی متعدد با عناوین مختلف، فارغ التحصیلان فاقد تبحر و مهارت در حیطهی تخصصی خودشان، بیکاری فارغ التحصیلان و رد شدن بسیاری از آنان در مصاحبه های علمی برای استخدام و غیره نمونه ای از چالشها و بیان آسیبهای جامعهی فارغ التحصیلان است. بدون در دست داشتن الگویی بومی و مبتنی بر مبانی دینی برای مشارکت، احتمال تاثیر گرفتن از الگوهای لیب رال بسیار بالا خواهد بود و این الگوها ما را به آرمان عدالت اسلامی نخواهند رساند.

کلیدواژه ها

آموزش و پرورش، قوانین، تحلیل اسناد، مشارکت آموزشی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.