اقدام پژوهی : چگونه توانستیم با راهبردهای موثر وضعیت تحصیلی دانش آموز بیش فعال را بهبود ببخشیم ؟

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP09_2536
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 89
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازیلا دست مزدی

کارشناسی، آموزش ابتدایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرلنگهاداره آموزش پرورش بندرلنگه،دبستان هیات امنایی معلم

حوریه دهقان

کارشناسی، آموزش و راهنمایی مشاوره، دانشگاه بنت الهدی بوشهراداره آموزش پرورش بندرلنگه،دبستان هیات امنایی معلم

صدیقه پوشند

کارشناسی، آموزش ابتدایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرلنگهاداره آموزش پرورش بندرلنگه،دبستان هیات امنایی معلم

نادیه برغشی

کارشناسی ارشد، تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، دانشگاه پیام نور اراکاداره آموزش پرورش بندرلنگه،دبستان هیات امنایی معلم

چکیده

هدف از انجام پژوهش حاضر، بهبود یا کنترل علائم ناشی از اختلال نقص توجه / بیش فعالی در دانش آموز پایه دوم ابتدایی ، از طریق بازی و تمرین ، کنترل رژیم غذایی و بهبود روشهای آموزشی است . این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ روش کیفی از نوع اقدام پژوهی است . اختلال کم توجهی _بیش فعالی یکی از مهمترین نوع اختلال در دوران کودکی می باشد که ترکیبی از عوامل محیطی و ژنتیکی است . این کودکان در بخش های مربوط به توجه و تمرکز در مغز دچار نقص جزیی هستند. در صورت عدم پیگیری و معالجه ، این کودکان در آینده دچار مشکلات حادی از جمله افسردگی ، بزهکاری و ... خواهند گردید. روش های درمانی متفاوتی از جمله رفتاردرمانی ، بازی درمانی ، و ... برای معالجه این اختلال وجود دارد که با مراجعه به تخصصین مرتبط با این اختلال قابل تشخیص و درمان خواهد بود. برآورده کردن نیازهای تحصیلی دانش آموز مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی می تواند برای معلمانو دانش آموزان مضر باشد. در این اقدام پژوهی راهکارهای مورد نظر پس از مطالعه مقالات و مشورت با صاحب نظران مربوطه انتخاب، اجرا و ارزیابی شده اند. به طوری که طبق یافته ها، به کمک راهکارهای پیشنهادی علائم ناشی از اختلال در دانش آموز مورد نظر کاهش یافت و رفتارهای مثبت جایگزین رفتارهای منفی گردید.

کلیدواژه ها

اقدام پژوهی ، بیش فعالی ، نقص توجه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.