اقدام پژوهی: چگونه توانستم عملکرد خواندن احسان را بهبود بخشم؟

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP09_1703
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 77
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طوبی پورامیری

کارشناسی ارشد مدیریت و برنامه ریزی آموزشی، آموزگار پایه دوم ابتدایی، هرمزگان، قشم

کلثوم سنگری

کارشناسی آموزش ابتدایی، آموزگار پایه سوم، هرمزگان، قشم

چکیده

این پژوهش در مورد بهبود مشکل خواندن دانش آموزی به نام احسان که در پایه سوم مشغول به تحصیل است ، می باشد با بررسی عللو علائم ضعف نوشتن و خواندن در دانش آموز متوجه شدم مشکل دانش آموز ناشی از اختلال بینایی و عدم تمرکز حواس او میباشد.برای گردآوری اطلاعات روش هایی وجود دارد؛ با توجه به موضوع پژوهش به نظر می رسید که ما مجبور باشیم از چند روش ترکیبیبرای جمع آوری اطلاعات استفاده نماییم. در این پژوهش روشهای مشاهده، مشاهده مشارکتی و مصاحبه را انتخاب نمودم.برای رفع مشکل احسان در مرحله اول با والدین او صحبت کرده و از آنها خواستم ،که بیشتر به او توجه کنند و با فرزند خود در هنگامدرس خواندن با ملایمت و مهربانی برخورد کنند و با توجه به اینکه احسان از عینک استفاده می کرد در این مورد با والدین او صحبتکردم و متوجه شدم که ریشه ی اصلی اختلال او دید کم چشم هایش بود و اینکه با توجه به ضعیف بودن چشم هایش در خواندن ونوشتن دچار مشکل بود از خانواده ی او خواستم که او را نزد پزشک متخصص ببرند و همچنین یک انگیزه مضاعف در احسان ایجادکنند تا ایشان به اهمیت و نقش درس خواندن در زندگی پی ببرد به نظر می رسد که عواملی از جمله، آموزش های نامطلوب خواندن،مشکلات ادراک دیداری و مشکلات مراحل زبان می تواند دلیلی باشد بر علل اختلال در خواندن؛ اما با بررسی هایی که به عمل آمدمتوجه شدم که با انگیزه می توان اختلال در خواندن احسان را برطرف کرد.

کلیدواژه ها

اختلال خواندن، اختلال بینایی، دانش آموز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.