بررسی اثر مالچ سرباره کنورتور در کاهش فرسایش بادی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی جهاد اقتصادی در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: ERANR01_206
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 585
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد باباخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی دانشگاه صنعتی اصفهان

حمید کریم زاده

عضو هیات علمی گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه صنعتی اصفهان

نورالله میرغفاری

عضو هیات علمی گروه محیط زیست دانشگاه صنعتی اصفهان

مصطفی ترکش اصفهانی

عضو هیات علمی گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

یکی از مهم‌ترین فرایندهای طبیعی در مناطق نیمه خشک، خشک وفرا خشک فرسایش بادی است این فرایند در شرایطی رخ می‌دهد که علاوه بر وجود خاک سست، خشک، لخت و تقریباً برهنه، سرعت باد از سرعت آستانه جهت شروع حرکت ذرات خاک بیشتر باشد، انتقال ذرات خاک به صورت‌های مختلف معلق، جهشی، خزشی انجام می‌گردد و سبب خسارت‌های جدی به محیط زیست می‌شود. طرح حاضر با هدف دستیابی به مناسب‌ترین دانه بندی مالچ سرباره کنورتور ، با تفصیل 3 بندی 30-15 ، 45- 30 و 60-45 میلی‌متر بر روی اراضی حساس به فرسایش بادی دشت هرند استان اصفهان در تابستان 1390 انجام شد. آزمایش و چهار تکرار به روش باکتری و در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد و داده‌ها با استفاده از آزمون دانکن و AVONA و نرم‌افزار SPSS EXCLE مورد تجزیه تحلیل قرار گرفتند. مشاهده می‌شود که با افزایش دانه بندی از 30-15 تا 60-45 میلی‌متری میزان هدر رفته خاک کاهش پیدا کرده است و با توجه به تفاوت اندکی کاهش فرسایش بین دو دانه بندی 45-30 و 60-45 میلی‌متر به نظر می‌رسد که تیمار 45-30 میلی متر بهترین راندمان را دارا می‌باشد .

کلیدواژه ها

تجمع رسوبات، تونل بادی ، فرسایش بادی، مالچ سرباره، منطقه هرند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.