مطالعه و بررسی آموزش ریاضی در مدارس بر اساس نظریه ساخت گرایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP09_0966
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 95
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جاوید عبدی

کارشناسی،آموزش ریاضی،دانشگاه فرهنگیان علی بن مهزیار اهواز

چکیده

ما دائما در جستجوی روش های بهتر یادگیری و یاددهی هستیم . پژوهشگران و معلمان دریافته اند که به کارگیری روشهای سنتی سبب کاهش مداوم فهم و درک دانش آموزان ومشغول شدن آنان به دانش انفعالی در همه سطوح تحصیلی وحتی دانشگاه ها شده است . در دنیای پرشتاب علم ، آن چه از یک فرد پس از اتمام تحصیلات مدرسه ای با دانشگاهی انتظار می رود، داشتن یک بانک اطلاعاتی غنی در ذهن نیست ، بلکه تشخیص نیازها، مهارت انتخاب اطلاعات و داده ها در راستای هدفی معلوم، نحوه به کارگیری اطلاعات و برقراری ارتباط بین معلومات، دانش و مسائل جهان واقعی است . به نظر می رسد، در آینده و هم اکنون جوامع ، نیازمند نظامها و برنامه های آموزشی باشند که بر مبنای کاوش و پژوهش ، دیسیپلین بک پارچه و کشف و گسترش روابط بین بخش های مختلف دانش بنا شده است . نظامهای آموزشی جهان برای برطرف کردن معضلات موجود به دنبال تغییر واصلاح روشها و سیاستهای پیشین خود هستند. در میان راه حل ها و پیشنهادات گسترده موجود، ساخت و ساز گرایی ، می تواند پاسخی به روند پرشتاب گسترش علم و نیاز فزاینده به یادگیری وسیع تر و سریع تر علوم باشد. به جای آنکه دانش از پیش ساخته شده را به دانش آموزان انتقال دهیم می توان تدبیری اندیشید که دانش آموز خود به تولید علم بپردازد. ساخت گرایی از نقطه نظر آموزش ریاضیات، روشی است که دانش آموزان خود، دانش ریاضیات خود را به طور فعالی بر پایه دانش پیشین می سازند، بنابراین در این روش، دانش آموز نقش اساسی را ایفا می کند. دراختیار گذاشتن ابزار لازم، ایجاد شرایط مناسب وآموزش چگونه ساختن دانش لازمه این کاراست . ساخت و ساز گرایی در آموزش ریاضیات نوین ، بالاترین جایگاه را در میان دیگر نظریه های یادگیری و آموزش داراست . در فرآیند تدریس ساخت گرایی معلم و همه ی امکانات تسهیل کننده هستند و جزو خدمات آموزشی به حساب می آیند. جستجوی فعالانه فراگیرندگان از طریق فعالیت های گوناگون برای کشف راه حل ها، مفاهیم ، اصول و قوانین ، یکی از اهداف مهم در این روش است . داشتن روحیه ی کاوشگری برای ایجاد سوال، طراحی ، اجرا، ابداع و به دست آوردن جواب، از ویژگی های ساخت گرایی است . هدف این نوشتار بررسی ساختارگرایی در حوزه آموزش ریاضی و ارایه نمونه تدریسی براساس ساخت گرایی برای معلمین است .

کلیدواژه ها

ریاضی ،الگوی تدریس ،روش ها،ساخت گرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.