تسهیل یادگیری مفهوم تقسیم باقی مانده ریاضی در دانش آموزان پایه سوم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP09_0309
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 202
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما درشته

دانشجو کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان کرمانشاه

زهرا رحیم زاده

استادیار دانشگاه فرهنگیان کرمانشاه

عادل سلیمانی

مدرس دانشگاه فرهنگیان استان کرمانشاه

چکیده

هدف کلی پژوهش کیفی حاضر که به روش مشارکتی انجام شده است ، تسهیل یادگیری درس مفهوم تقسیم باقی مانده از کتاب ریاضی پایه سوم دبستان با رویکرد درس پژوهی است . جامعه آماری پژوهش حاضر۳۰ دانش آموز دختر پایه سوم دبستان ستاره شهرستان کرمانشاه می باشد، داده های پژوهش حاضر به کمک مصاحبه و مشاهده توسط اعضای تیم سه نفره درس پژوهی جمع آوری گردید تا به اشباع نظر برسد. اعضای تیم در دو مرحله ، در قالب دو تدریس اول و دوم به این مسئله پرداختند. بنابراین با توجه به اینکه تدریس اولیه دارای نقطه ضعف هایی بود، پس از بررسی های انجام گرفته و نقد ارزیابی اعضای تیم ، تدریس دوم بر مبنای رویکرد دانش آموز محور و مشارکت فعال سازماندهی شد. به کارگیری این روش ها موجب پیدایش تغییراتی در یادگیری دانش آموزان و افزایش کیفیت تدریس در اجرای دوم شد. نتایج به دست آمده از بررسی نقاط ضعف و قوت تدریس های اول و دوم در قالب ۳۸ کد دسته بندی گردید. در مرحله بعد ۳۸ کد پس از حذف و ادغام در ۷ دسته کدهای محوری جای گرفتند. در نهایت ۷ دسته محوری در ۳مقوله کلی تر با عنوان کدگذاری گزینشی قرار گرفتند. نتایج به دست آمده از بررسی های تدریس اول و دوم بیانگر این است که برنامه ریزی ها و اقدامات آموزشی ، فعالیت های موثر آموزشی و محیط آموزشی بر افزایش کیفیت یادگیری دانش آموزان ورشد توانمندی های معلمان موثر هستند.

کلیدواژه ها

درس پژوهی ، تسهیل یادگیری ، هویت حرفه ای ، پژوهش کیفی ، ریاضی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.