بررسی نقش هوش های چندگانه گاردنر در خودکارآمدی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP09_0256
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سکینه عابدزاده

کارشناسی ارشد، مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی بوشهراداره آموزش و پرورش شهرستان کنگان، دبستان حضرت رقیه(س)

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش هوش های چندگانه گاردنر در خودکارآمدی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان است. قطعا توجه به آموزش و پرورش بر اساس رویکردهای جدید که خودکارآمدی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان را افزایش می دهد شایسته توجه است. هوش مجموعه ای از مهارت ها و توانایی ها برای حل مسایل یا ساختن محصولاتی که در یک یا چند مجموعه فرهنگی ارزشمند باشد، است و بیان می کند که افراد از نظر سطح توانایی های شناختی با یکدیگر متفاوتند. هوش های چندگانه گاردنر می تواند به عنوان یک الگو در راهبردهای ساختاری برای موفقیت دانش آموزان به کار رود که می تواند بر خودکارآمدی و پیشرفت تحصیلی تاثیر گذار باشد؛ خودکارآمدی به معنی قضاوت فرد در مورد توانایی خود برای سازماندهی و آمادگی برای انجام یک رفتار یا فعالیت خاص در آینده است و پیشرفت تحصیلی هم به توانایی آموخته شده یا اکتسابی فرد در موضوعات آموزشگاهی اطلاق می شود که به وسیله آزمون های فراگیری استاندارد شده یا آزمون های معلم ساخته اندازه گیری می شود. پژوهشگر در این مقاله از روش مروری( مرور اسناد و متون کتابخانه ای) استفاده کرده است. یافته های پژوهش حاکی ازاین است که هوش های چندگانه گاردنر نقش بسیار مهمی در خودکارآمدی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دارد. برنامه ریزان آموزش و پرورش با تنظیم برنامه های درسی براساس نظریه مبتنی بر هوش های چندگانه گاردنر می توانند هوش های مختلف دانش آموزان را در تمامی مولفه های هوش چندگانه تقویت کرده تا دانش آموزان با استفاده از این مولفه های هوشی، خودکارآمدی و پیشرفت تحصیلی خود را افزایش داده و بهبود ببخشند. یکی از مهم ترین راهکارهای اجرای هوش های چندگانه در دنیای واقعی گنجاندن آن ها در محتوای کتاب های درسی است. درپایان پژوهشگر با ارائه راهبردهایی به این نتیجه رسیده است که استفاده از نظریه هوش های چندگانه گاردنر به ساختار یادگیری دانش آموزان، برنامه درسی و شیوه های یاددهی کمک می کند و توجه به هر یک از حوزه های هوشی، باعث افزایش انگیزه دانش آموزان و تسهیل خودکارآمدی و پیشرفت تحصیلی آن ها می گردد. از آن جا که در هر نظام آموزشی، پیشرفت تحصیلی به عنوان مهم ترین شاخص توفیق فعالیت های علمی و آموزشی است، بررسی عوامل موثر بر خودکارآمدی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان از جمله هوش های چندگانه گاردنر از اهمیت خاصی نزد پژوهشگران علوم تربیتی و روان شناسی برخوردار می باشد.

کلیدواژه ها

هوش های چندگانه، گاردنر، خودکارآمدی، پیشرفت تحصیلی، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.