امنیت و سلامت فضاهای شهری با تاکید بر حضور کودکان برای دسترسی به فضای آموزشی (نمونه موردی: شهر دزفول)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین سمپوزیوم بین المللی آرمان شهر کودکان
  • کد COI اختصاصی: KIDSUS02_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

انیس فتح اله گندمی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری_ معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول

نازنین فروغی فر

دانشجوی کارشناسی روان شناسی، دانشکده علوم انسانی بخش روان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دزفول

چکیده

در جوامع شهری همواره افراد و گروه هایی حضور دارند که بیش از همه در معرض آسیب پذیری در مقابل محیط میباشند و از جمله این افرادمیتوان به کودکان اشاره نمود. در واقع کودکان به دلیل ویژگی های فیزیولوژیک و ضعف قدرت بدنی نیازمند محیط های مناسب طراحی شدهمیبا شند. لذا امنیت و سلامت کودکان در محیط های شهری که در پژوهش های حوزه " شهر دو ستدار کودک" می باشد، همواره مورد توجهبوده ا ست و با توجه به ضرورت مو ضوع کودکان، در شهر و زمینه زندگی آنان می بایست، محیط های شهری سالم و ایمنی برای این قشرآینده ساز طراحی شود. ف ضاهای شهری در برآورده ساختن نیازهای کودکان که از جمله مهمترین آنها سلامت و امنیت میبا شد، نقشمهمی را ایفا میکند. ارتقا کیفیت فضاهای شهری میتواند علاوه بر تامین سلامت و امنیت کودکان بر روی تقویت تعاملات اجتماعی آنها وپرورش کودکانی خلاق موثر با شد. هدف این پژوهش مطالعه تاثیرگذارترین شاخص ها بر ایجاد فضایی سالم و امن برای کودکان میبا شد.پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر انجام از نوع توصیفی_ تحلیلی میباشد و برای جمع آوری اطلاعات از روشهای اسنادی(کتابخانه ایی) استفاده شده است. همچنین بر اساس مطالعات میدانی، تحلیل وضعیت موجود (SWOT) و بررسی نظریه های موجود دربابامنیت و سلامت محیطی، ابتدا به برر سی امنیت و سلامت کودکان در محیط شهری پرداخته که جهت ارتقا این دو عامل در شهر دزفول باا ستفاده از نرم افزار به ارائه طراحی مسیر دسترسی به دو نمونه مدرسه واقع در این شهر (مدر سه پسرانه سیادت (فرهنگیان) و مدر سهدخترانه نشاط) با توجه به تحلیل های میدانی انجام شده، اصول و مولفه های فردی، اجتماعی و کالبدی، پرداخته میشود.

کلیدواژه ها

کودکان، شهر دوستدار کودک، امنیت، سلامت، شهر دزفول، دسترسی به فضای آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.