ارائه الگویی جهت ارزیابی ریسک خطرات انبار موادمنفجره در معادن با استفاده از روش تلفیقی آراس-آنتروپی شانون در محیط فازی
محل انتشار: مجله مهندسی بهداشت حرفه ای، دوره: 10، شماره: 2
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 262
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOHE-10-2_001
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: انبار مواد منفجره از جمله خطرناک ترین قسمتهای کاری معادن محسوب می شود که افراد شاغل در آن در معرض انواع خطرات و آسیب های فیزیکی، شیمیایی و روانی هستند که می تواند بر سلامتی آنها تاثیر منفی داشته باشد؛ لذا پژوهش حاضر در این راستا و باهدف ارائه الگویی جهت ارزیابی ریسک خطرات موجود در این انبارها انجام شد.
مواد و روش ها: ابتدا با استفاده از روش ارزیابی ریسک Fine-Kinney، معیارهای موثر در تعیین خطرات انبار مواد منفجره شامل شدت، احتمال و فرکانس مواجهه شناسایی و سپس وزن هریک از معیارها با استفاده از روش آنتروپی شانون محاسبه شد. درنهایت، خطرات انبارهای مواد منفجره تعیین و اولویت بندی آنها با استفاده از روش آراس مشخص شد.
یافته ها: بر اساس محاسبات روش آنتروپی شانون، از بین سه معیار مورد بررسی معیار شدت با وزن ۶۱/۰ بیشترین وزن را به خود اختصاص داد. همچنین بین ریسک های مختلف مورد بررسی به ترتیب استفاده هرگونه وسایل ایجادکننده شعله در انبار (۱۴R)، عدم استفاده از وسایل مخصوص حین بازکردن صندوق مواد منفجره (۱۷R) و باز کردن صندوقها در داخل انبار (۷R) به عنوان مهم ترین خطرات انبارهای مواد منفجره تعیین شدند.
نتیجه گیری: در این مطالعه معیار شدت به عنوان مهم ترین معیار و استفاده هرگونه وسایل ایجادکننده شعله در انبار به عنوان مهم ترین ریسک تعیین شدند. همچنین مشخص شد روش پیشنهادی می تواند به عنوان یک روش ارزیابی ریسک جهت شناسایی خطرات موجود در انبار مواد منفجره مورداستفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ادریس سلطانی
Department of Occupational Health Engineering, School of Public Health, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :