The Anti-cancer effects of Celastrol on K۵۶۲ cell line
محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 8، شماره: 4
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 157
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JABS-8-4_013
تاریخ نمایه سازی: 20 شهریور 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: سطح بیان فاکتور NF-κB (فاکتور رونویسی که باعث افزایش بیان ژن های التهابی می شود) اغلب در سرطان های مختلف انسانی افزایش می یابد، لذا مهارکننده های این فاکتور مانند سلاسترول می توانند جهت جلوگیری از پیشرفت سرطان کاربرد داشته باشند. این مطالعه باهدف بررسی اثر ضد سرطانی سلاسترول بر روی سلول های K۵۶۲ انجام شد.
مواد و روش ها: ابتدا سلول های K۵۶۲ کشت داده شدند و اثرات سیتوتوکسیسیته ترکیب سلاسترول با آزمون MTT تعیین شد. از رنگ آمیزی هوخست و الکتروفورز DNA برای بررسی وقوع آپوپتوز استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS ویرایش ۱۶ و آزمون آماری ANOVA انجام گردید (۰۵/۰(P< .
نتایج: بررسی آماری داده های به دست آمده از آزمون MTT نشان داد که رشد سلول های تیمار شده با غلظت های مختلف سلاسترول به صورت معنی داری کاهش پیدا کرده است (۰۵/۰(P< که این تاثیر مهاری سلاسترول وابسته به غلظت و مدت زمان تیمار است، لذا بیشترین تاثیر در غلظت µM ۸ و ۷۲ ساعت مشاهده شد. غلظت IC۵۰ سلاسترول برابر با ۴ میکرومولار به دست آمد. نتایج و تصاویر به دست آمده از الکتروفورز DNA و رنگ آمیزی هوخست سلول های تیمار شده، قطعه قطعه شدن DNA و هسته سلول را نشان داد.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده، سلاسترول باعث کاهش بقای سلولی (۰۵/۰(P< و القا آپوپتوز در سلول های K۵۶۲ می شود و تاثیر آن وابسته به غلظت ترکیب و مدت زمان تیمار است. درنتیجه احتمالا از این ترکیب می توان به عنوان یک داروی ضد سرطان در درمان لوسمی میلوئید مزمن استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سونیا دده خانی
Biotech Center, Faculty of science, Urmia University, Urmia, Iran
یعقوب پاژنگ
Biology Department, Faculty of science, Urmia University, Urmia, Iran
مهدی ایمانی
Urmia university
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :