معماری اینترنت اشیا در سیستم های حمل و نقل هوشمند

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی یافته های نوین علوم و تکنولوژی با محوریت کامپیوتر، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: DSCONF09_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا رنجبر

رئیس اداره طراحی و توسعه سامانه های هوشمند معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز

هادی شه دوست شیرازی

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز

چکیده

در میان صنایع مختلفی که از تکنولوژی اینترنت اشیا بهره می برند، صنعت حمل و نقل توانسته به موفقیت نسبی بیشتری دست یابد. اینترنت اشیا در حمل ونقل توانسته با کمک اتصالات بی سیم قوی، امکانات جدیدی را برای ردیابی و مدیریت ناوگان حمل ونقل ارائه نماید. بسیاری از شهرها به منظور بهینه کردن مسیرهای حمل و نقل عمومی خود، امن تر کردن جاده ها، کاهش هزینه های زیرساختی و تسهیل عبور و مرور خودروها، طرح های حمل و نقل عمومی را راهاندازی کردهاند تا بدین وسیله مردم بتوانند راحت تر در میان شهرها رفت و آمد کنند. به عنوان مثال اینترنت اشیا با کمک فناوری هایی نظیر RFIDو WIFIمیتواند به کنترل محموله های باری بپردازد. با کمک اینترنت اشیا می توان به کنترل رفتارهای رانندگان وسایل نقلیه پرداخت . همچنین وضعیت فنی خودروها و ناوگان حمل و نقل عمومی را مورد بررسی قرار داد. اینترنت اشیا این توانایی را دارد که با کمک تجهیزات محیطی ، اطلاعات دقیقی را از شرایط جاده ای و تراکم های ترافیکی به مدیران ناوگان حمل ونقل ارائه دهد. این اطلاعات به پلیس برای مدیریت گره های ترافیکی کمک می کند. از دیگر سو رانندگان می توانند با اطلاع از حجم ترافیک مسیرهای مناسب تر را انتخاب کنند.

کلیدواژه ها

اینترنت اشیا، سیستم های حمل و نقل هوشمند، کنترل ترافیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.