بررسی تاثیر تاریخهای مختلف کاشت بر میزان روغن استخراج شده و درصد اسیدهای چرب گیاه دارویی کرچک (Ricinus communis L.)
محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 579
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BAGHBANI07_870
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391
چکیده مقاله:
تاریخ کاشت مناسب، از فاکتورهای مهم در بحث گیاهان دارویی بوده که تاثیر قابل توجهی بر میزان مواد مؤثر ه دارد. کرچک (Ricinus communis L.) یکی از مهمترین گیاهان دارویی است که روغن آن از با ارزشترین مواد مسهل و ملین در پزشکی است و مهمترین اسید چرب آن، اسید ریسینولیک بوده که یک اسید چرب غیر اشباع میباشد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر تاریخهای مختلف کاشت ( 15 و 30 فروردین، 15 و 30 اردیبهشت و 15 و 30 خرداد ماه) بر میزان روغن استخراج شده، درصد اسیدهای چرب مختلف روغن کرچک و تعیین بهترین زمان کشت این گیاه در منطقه غرب تهران است. استخراج روغن دانههای برداشت شده کرچک، توسط دستگاه سوکسله و حلال هگزان صورت گرفت و پس از جداسازی روغن توسط دستگاه روتاری درصد روغن اندازهگیری شد. از دستگاه کروماتوگرافی گازی نیز برای تعیین درصد اسیدهای چرب استفاده گردید. نتایج نشان داد تاریخ کاشت تاثیر معنیداری بر میزان روغن کرچک و درصد اسیدهای چرب آن دارد. بیشترین درصد روغن ( 50 %) در تاریخ کاشت 15 فروردین و کمترین میزان ( 35 %) از 30 خرداد ماه به دست آمد، همچنین بیشترین (80/63%) و کمترین (77/40%) میزان اسید ریسینولیک به ترتیب در تاریخهای 30 خرداد و 15 اردیبهشت ماه به دست آمد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نسرین فرهادی
دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، د
سکینه پوررنجبری صغایش
دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، د
ابوالفضل علیرضالو
دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، د
محمدکاظم سوری
استادیار و استاد فقید گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :