نقش کشور عربستان در گسترش تروریسم و تاثیر ان بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 88

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GEOIAU-9-2_009

تاریخ نمایه سازی: 8 شهریور 1402

چکیده مقاله:

چکیده تروریسم پدیده ای جهانیست که در حال حاضر به صورت منطقه ای عمل می کند و شدت کشتار و تخریب ان در جهان اسلام بیشتر از مناطق دیگر است . قدرت های جهانی و منطقه ای  در محور غربی عربی از ابزار تروریسم وگروههای تروریستی به عنوان  پیشقراولان  خود برای تقسیم دوباره جهان در قرن ۲۱  استفاده می نمایند . اغاز تشکیل گروههای تروریستی سلفی  به سال ۱۹۸۴  وشکل گیری   القاعده   با  هدف  مبارزه مجاهدین  با شوروی  در افغانستان   و از سال ۲۰۱۰ با شروع انقلابات مردمی برای مقابله با انقلابات و نفوذ ایران در جنوب ،جنوب غرب و افریقا از شدت زیادی برخوردار بوده است .به کارگیری تروریسم ،بستگی به شرایط بین المللی و رقابت کشورهای منطقه داردکه این گروهها را کنترل یا ازاد بگذارند. کشورهای عرب حوزه خلیج فارس  باپنج نقش  کلی مالی ، نظامی ،  بستر سازی عقیدتی ، مکانی و رسانه ای  در حال رقابت با ایران به شکل گیری و گسترش تروریسم کمک می کنند. ما در این مقاله درپی پاسخ به این سوال هستیم که کشورهای عرب حوزه خلیج فارس چه نقشی در گسترش و پیشروی تروریسم منطقه ای دارند؟ تاثیر گسترش تروریسم منطقه ای  بر امنیت ملی ایران چیست؟ نتایج تحقیق نشان می دهد  کمک های مالی کشورهای عربی موثرترین عامل گسترش تروریسم بوده است به طوری که ۴۰/. اشخاص  مهم و سرشناس حامی  مالی  تروریسم از شهروندان عربستان، ۴۳/ از شهروندان دیگر کشورها مرتبط با عربستان،۹/ کویت، ۶/ قطرو۲/ بحرین بوده اندبا توجه به موارد فوق تروریسم در سه  سطح ملی، منطقه ای و جهانی بر امنیت  ملی ایران  تاثیر خواهد گذاشت .این پژوهش به روش مصاحبه،مشاهده و کتابخانه ای تهیه وبرای تهیه نقشه ها از GIS  استفاده شده است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

محراب هداوند میرزایی

دانشجوی دکتری جغرافیای سیاسی دانشگاه ازاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران،تهران_ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • [In Persian. ...
  • Azar, Edward, and the moon, Chung (۱۹۹۹) security in the ...
  • Adnane Mohammad, ۲۰۱۵, interview ...
  • Ali Babaei GR ۲۰۰۳, the third edition of the dictionary ...
  • Buzan, Barry and Weaver, to the two Wild, pub (۲۰۰۶), ...
  • Behzadi,Hamid,۲۰۰۶ the principles ofinternationalrelationsand foreign policyin the secondedition of thepublicationsdehkhodaBanaf, ...
  • Ezzati, E. .., (۲۰۱۳) pamphlet on the subject of Iran's ...
  • Fuller, Graham,۱۹۹۳, Iran scholarQibla, translated Abbas mokber, Tehran: publishing center ...
  • Faraje rad Abdolreza,۲۰۱۲, Course pamphlet political geography Persian Gulf period ...
  • نمایش کامل مراجع