بررسی اثرات پایه های مختلف بر عملکرد لیموترش
محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 712
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BAGHBANI07_608
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391
چکیده مقاله:
لیموترش یکی از گونه های مهم مرکبات است که نقش مهمی را در سلامت انسان ایفا می کند. این محصول هم به ص ورت تازه و هم فرآوری شده مورد مصرف قرار می گیرد. افزایش روزافزون جمعیت سبب افزایش تقاضا برای این محصول گردیده اما از آنجایی که اکثر باغات لیمو ترش احداث شده به صورت بذری می باشند امروزه شاهد عدم یکنواختی و کاهش پتانسیل حداکثر میزان تولید در این محصول می باشیم. لذا ترویج و توصیه عمل پیوند ارقام برتر لیموترش در سطح باغات میتواند راه گشایی برای حل این مشکل باشد. بنابراین طرحی آماری (در دو فاز رویشی و زایشی هر کدام به مدت 5 سال ) بصورت بلوکهای کامل تصادفی با 10 تیمار پایه در 3 تکرار و هر واحد آزمایشی 4 اصله درخ ت در ایستگاه تحقیقات کشاورزی جهرم از سال 1379 به اجرا درآمد. پایه های انتخابی شامل: ولکامریانا، ماکروفیلا، رانگپورلایم، مینو، راف لمون، مکزیکن لایم، شل محله، تایوانیکا، شل محله× نارنج و بکرایی است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری عملکرد پنج ساله لیموترش بر روی این پایه ها نشان دهنده اختلاف معنی داری در سطح 1% در بین پایه های مختلف بود. که در این میان بیشترین عملکرد لیموترش حاصله به ترتیب مربوط به پای ههای ولکامریانا و کمترین عملکرد لیموترش مربوط به پایه شل محله بود.
کلیدواژه ها:
مرکبات ، لیموترش ، ولکامریانا ، ماکروفیلا ، رانگپورلایم ، مینو ، راف لمون ، شل محله ، تایوانیکا ، شل محله×نارنج و بکرایی
نویسندگان
مسعود فیاضی
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات مرکبات کشور، ایستگاه تحقیقات کشاورزی جهر
حمید رستگار
محقق و سرپرست ایستگاه تحقیقات کشاورزی جهرم
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :