بررسی عوامل موثر بر سازگاری کارکنان نیروی انتظامی در انتقال به مناطق عملیاتی و پیامدهای آن به شیوه پژوهش زمینه ای

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 328

فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PHRJRL-16-68_006

تاریخ نمایه سازی: 7 شهریور 1402

چکیده مقاله:

انتقال محل خدمت یکی از شیوه های مدیریت منابع انسانی در داخل سازمان ها است. پژوهش حاضر به بازسازی معنایی انتقال کارکنان ناجا به مناطق عملیاتی و پیامدهای آن به شیوه پژوهش زمینه ای می پردازد. میدان پژوهش دربرگیرنده همه کارکنان انتقال یافته ناجا است که در زمان انجام این پژوهش در سالهای ۱۳۹۹-۱۴۰۰ در استان هرمزگان حضور داشتند. پس از انجام مصاحبه نیمه ساختار یافته با ۴۰ نفر از آنها، دادهها به شیوه نظام مند استراوس و کوربین تجزیه و تحلیل شدند. ۱۲۹ کد اولیه، ۴۱ مقوله فرعی، ۱۳ مقوله اصلی و یک مقوله هسته(ساختار- عاملیت) از کدگذاری داده ها استخراج و در مدل پارادایمی در قالب شرایط علی، مداخله گر، زمینه ای، راهبردها و پیامدها گردهم آمد. شرایط علی شامل نیروی انسانی سازمان، احساس تبعیض سازمانی و شبکه حمایت سازمانی؛ شرایط زمینه ای شامل متغیرهای جابجایی جغرافیایی و تجانس مبدا-مقصد و شبکه حمایت خانوادگی و مطالبات ساختاری خانواده نیز به عنوان شرایط مداخله گر طبقه بندی شدند. در رابطه دیالکتیکی بین ساختار و عاملیت، کارکنان انتقال یافته با راهبردهای خانوادگی، اقتصادی، روانی و ارتباطی، خود را سازگار می کنند. دیالکتیک ساختار و عاملیت از دیدگاه کارکنان، پیامدها و نتایج ناگواری برای زندگی آنها در ابعاد اجتماعی، خانوادگی، سازمانی-شغلی و محیطی به همراه دارد. برای اصلاح و بهبود این وضعیت، تدابیری بر پایه اصلاح شیوه نامه انتقال، حمایت سازمانی و همراه سازی مناسب خانواده برای کاهش تنش های شغلی و محیطی و در کنار آنها توجه به بومی گزینی و محرومیت زدایی از مناطق عملیاتی پیشنهاد می شود.

نویسندگان

محسن عابدی

دانشجوی دکترای تخصصی جامعه شناسی اقتصادی و توسعه ، دانشکده علوم انسانی ، واحد آشتیان، دانشگاه آزاد اسلامی، آشتیان، ایران.

امید علی احمدی

استادیارگروه جامعه شناسی، دانشکده علوم انسانی ، واحد آشتیان، دانشگاه آزاد اسلامی، آشتیان، ایران. (استاد راهنما و نویسنده مسئول)omidaliahmadi@gma

محمد حسین اسدی داود آبادی

استادیار گروه جامعه شناسی ، دانشکده علوم انسانی ، واحد آشتیان، دانشگاه آزاد اسلامی، آشتیان، ایران.( استاد مشاور)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • معاونت نیروی انسانی ناجا (۱۳۸۶) بخشنامه نقل و انتقالات نیروی ...
  • اداره کل پژوهش و تالیفات ناجا (۱۳۷۸) نقل و انتقالات ...
  • استراوس، انسلم و کربین، جولیت (۱۳۹۰) مبانی پژوهش کیفی: فنون ...
  • اسلامی نسب، علی ( ۱۳۷۳) روانشناسی سازگاری، تهران: چاپ و ...
  • ایمان، محمدتقی و محمدیان، منیژه (۱۳۸۷) روش شناسی نظریه بنیادی، ...
  • بکر، هنک و فرنک ونکلی(۱۳۸۸ ) راهنمای بین المللی برآورد ...
  • گوداشتاین، لئونارد دیوید و لانیون، ریچارد آی (۱۳۹۹) ارزیابی شخصیت، ...
  • گولد، جولیوس و ویلیام ل کولب ( ۱۳۸۴) فرهنگ علوم ...
  • محمدپور، احمد؛ رضایی، مهدی(۱۳۸۷) درک معنایی پیامدهای ورود نوسازی به ...
  • نمایش کامل مراجع