Investigation of musculoskeletal disorders and its relationship with ergonomic working conditions in small marine personnel
محل انتشار: فصلنامه ارتقای بهداشت نظامی، دوره: 1، شماره: 1
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 162
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MILITARY-1-1_006
تاریخ نمایه سازی: 7 شهریور 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: ملزومات یگانهای دریایی نیروهای مسلح شامل انواع قایقها، ناوها و شناورهای بزرگ و کوچک می باشند که به طور گسترده در عملیات آموزشی و دفاعی فعالیت دارند. هدف از انجام این مطالعه بررسی مشکلات ارگونومیک و عدم تناسب محیط کار با شرایط جسمانی پرسنل شاغل در شناورهای کوچک نیروهای مسلح و ارائه روشهای کنترلی و بهینه سازی بود.
روش کار: در این مطالعه ۴۸ نفر از کارکنان یگانهای شناوری شاغل بر روی شناورهای کوچک دریایی به صورت تصادفی از بین کارکنان منطقه دریایی بوشهر وبندر عباس مورد بررسی قرار گرفتند. جنبه های ارگونومیک اجزای مختلف شناور و تعیین میزان انطباق و عدم انطباق اجزا با مشخصات فردی مورد بررسی قرار گرفت. مشکلات عضلانی اسکلتی مرتبط با کار و میزان اختلالات با استفاده از معاینات توسط پزشک طب کار و پرسشنامه های استاندارد Nordic مورد ارزیابی قرار گرفتند.
نتایج: میانگین سنی کارکنان مورد مطالعه برابر با (۵۵/۷ =SD) ۳/۲۵ سال می باشد و گروه سنی کمتر از ۳۰ سال با ۳۵ نفر(۷۳%) دارای بیشترین فراوانی بود و مابقی (۱۳ نفر) در گروه بالای سی سال قرار داشتند. میانگین قد افراد ۱/۱۷۴ سانتیمتر و میانگین وزن آنها ۳/۷۱ کیلو گرم بود. نتایج ارزیابی ارگونومیک با روش QEC نشان داد که اکثر پرسنل شناوری در محدود ریسک بالا برای ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی قرار دارند. با توجه به نتایج بدست آمده از پرسشنامه نوردیک که وجود اختلالات اسکلتی عضلانی توسط خود فرد بیان شده است تعداد ۳۸ نفر (۷۹%) از کارکنان دارای اختلالات اسکلتی عضلانی می باشند و ۱۰ نفر (۲۱%) هیچگونه عارضه ای ندارند.
بحث و نتیجه گیری: مشاغل شناوری به ویژه در شناورهای کوچک نظامی عوامل ارگونومی نامناسب باعث ایجاد آسیب و صدمه به پرسنل این شناورها می شوند و این افراد در سطح ریسک بالا برای ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی قرار دارند. ساعتهای کار طولانی و دور بودن از امکانات رفاهی در هنگام گشتهای دریایی از دیگر مشکلات کارکنان این شناورها می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
غلامحسین پورتقی
Baqiyatallah University of Medical Sciences
فیروز ولی پور
Baqiyatallah University of Medical Sciences
موسی جباری
Shahid Beheshti University of Medical Sciences
محمد قاسمی
Baqiyatallah University of Medical Sciences