اثر پیوند و پایه های کدو روی محتوای کوکوربیتاسین میوه و ریشه خربزه خاتونی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,062

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_413

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

کوکوربیتاسین ها گروهی از تری ترپنوئیدهای چهار حلقه ای اکسیژن دار می باشند که به مقادیر بالایی در گیاهان و سبزیهای تیره کدوئیان یافت می شوند. این ترکیبات دارای خواص بیولوژیکی و فارماکولوژیکی همچون فعالیت ضدتغذیه ای برای آفات می باشند. خربزه ایرانی رقم ’خاتونی‘ روی پایه های مختلف کدو جهت ارزیابی اثر پیوند روی محتوای کوکوربیتاسین میوه و ریشه پیوند زده شد. از سه رقم کدوی هیبرید با نامهای ‘Shintozwa’ و ‘Ace’ و ‘ShintoHongto’ بعنوان پایه استفاده گردید. میوه ها به سه قسمت ابتدایی، میانی و انتهایی تقسیم شدند. محتوای کوکوربیتاسین با روش HPLC مورد آنالیز قرار گرفت. محتوای کل کوکوربیتاسین در میوه ها از 2/94 تا 12/95 میلی گرم در کیلوگرم ماده خشک و در ریشه ها از 3/04 تا 113/29 میلی گرم در کیلوگرم ماده خشک متغیر بود. محتوای کل کوکوربیتاسین میوه خربزه پیوند شده روی پایه ‘Shintozwa’ بیشتر از دیگر پایه ها بود. کوکوربیتاسین نوع I(9/28 میلی گرم در کیلوگرم ماده خشک) بیشترین مقدار را بخود اختصاص داد که پس از آن کوکوربیتاسین نوع E (3/67 میلی گرم در کیلوگرم ماده خشک) قرار داشت. در مقابل، محتوای کل کوکوربیتاسین در ریشه های خربزه های غیرپیوندی بیشتر از گیاهان پیوندی بود. کوکوربیتاسین نوع B (104/35 میلی گرم در کیلوگرم ماده خشک) و پس از آن نوع E و D بیشترین مقدار را در ریشه بخود اختصاص دادند. محتوای کوکوربیتاسین در بخش ابتدایی (محل اتصال دم) بیشتر از بخش های میانی و انتهایی میوه بود. با اینحال، پایه های مختلف روی محتوای کوکوربیتاسین بخش های مختلف میوه تاثیری نداشتند.

نویسندگان

رضا صالحی

استادیار گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران

عبدالکریم کاشی

استاد گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران،

رقیه جوانپور

عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی، واحد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • صاحی، ر.، ع. کاشی، جی ما. ی، . بابالار، م. ...
  • کاشی ع، ر. صالحی و ر. جوانپور. 1387. فناوری پیوند ...
  • Ashita, E. (1927). Grafting of watermelon (in Japanese). Agr. Nwsl, ...
  • Oda, M., Tsuji, K., & Sasaki, H. (1993). Effects of ...
  • Salehi, R., A. Kashi, J.M. Lee, M. Babalar, M. Delshad, ...
  • Yamakawa, B. (1983). Grafting. In: Nishi (ed). Vegetable Handbook (in ...
  • Yetisir, H., Sari, N. & Ycel, S. (2003). Rootstock resistance ...
  • Respectively, Assistant Professor and Professor of Department _ Sciences, Campus ...
  • نمایش کامل مراجع