بررسی اثر جهت، شیب و ارتفاع کشت در یک سیستم کشت عمودی ابداعی برای تولید نشاء گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum Mill.)
محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 819
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BAGHBANI07_394
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391
چکیده مقاله:
به منظور بررسی امکان کشت نشاءگوجه فرنگی در سیستم کشت عمودی، آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی، شامل سه فاکتور (جهت استقرار، شیب استقرار و ارتفاع کشت) با سه تکرار بر روی پانلها انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد اثر هیچ یک از عوامل جهت، شیب و ارتفاع کشت بر طول برگ، وزن تر و وزن خشک معنی دار نشد. همچنین جهت، اثر معنی داری بر طول ساقه نداشت. اما اثر زاویه استقرار و ارتفاع کشت بر طول ساقه معنی دار شد به طوری که گیاهان گشت شده در پانل های 75 درجه در مقایسه با گیاهان کشت شده در پانل های 60 درجه دارای میانگین طول بیشتری بودند و گیاهان حاصل از سطح تحتانی و سطح میانی در مقایسه با گیاهان حاصل از سطح فوقانی، ارتفاع بیشتری داشتند. نتایج نشان داد که سیستم کشت عمودی نسبت به کشت افقی سبب افزایش طول نشاء (16/66 سانتیمتر) شد. نتایج نشان دادند سیستم کشت عمودی با ایجاد امکان استفاده مؤثرتر از فضا به وسیله افزایش تعداد نشاء و تولید نشاهای بزرگتر می تواند در افزایش کارایی فضای گلخانه جهت تولید نشاء مفید بوده و کاهش مصرف انرژی و سایر نهاده های مورد استفاده را در پی داشته باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مصطفی گهرنژاد
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد
حسین نعمتی
دانشیار گروه علوم باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد
رضا گیمدیل
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد
نوید وحدتی
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :