بررسی رابطه بین الگوهای ارتباطی خانواده باکیفیت زندگی و سلامت روان در دانش آموزان متوسطه شهر بندرعباس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در حوزه مشاوره، علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF07_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین عالی زاده قلعه قاضی

کارشناس ارشد روانشناسی، مدیر مدرسه غیردولتی ، مدرسه سما، آموزش و پرورش ناحیه یک، بندرعباس

حمزه ترکمانی تمبکی

دانشجوی دکتری زمین شناسی مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس تهران ، آموزش و پرورش ناحیه یک،بندرعباس

مختار ابراهیمی

کارشناس ارشد مدیریت، مدیر مدرسه متوسطه نظری، آموزش و پرورش ناحیه یک، بندرعباس

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین الگوهای ارتباطی خانواده با کیفیت زندگی و سلامت روان دانش آموزان مقطع متوسطه شهر بندرعباس است . بدین منظور، از بین دانش آموزان مقطع متوسطه شهر بندرعباس ۳۲۲ نفر با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ انتخاب شدند. ابزارهای اندازه گیری به کار رفته در پژوهش ، الگوهای ارتباطی خانواده (فیتز پاتریک a ۲۰۰۲) مقیاس کوتاه ارزیابی کیفیت زندگی بهداشت جهانی (۱۹۹۳) و مقیاس افسردگی ، اضطراب و استرسDASS، لاویبوند (۱۹۹۵) بود. یافته ها با استفاده از روش آماری رگرسیون به روش همزمان و چند متغیره و همبستگی پیرسون و آزمون MANOVA انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین مولفه های الگوهای ارتباطی خانواده باکیفیت زندگی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بین مولفه های الگوهای ارتباطی با سلامت روان (استرس، اضطراب، افسردگی ) رابطه معناداری وجود دارد، و همچنین بین مولفه های سلامت روان (افسردگی ، اضطراب) با کیفیت زندگی رابطه منفی معنی داری وجود دارد اما مولفه استرس با کیفیت زندگی رابطه معنی داری وجود ندارد. و همچنین متغیرتحصیلات پدر با سلامت روان تفاوت معنی دار می باشد اما با تحصیلات مادر تفاوت معنی دار نیست . اما متغیر شغل پدر و مادر با متغیر سلامت روان تفاوت معنی دار وجود ندارد.

کلیدواژه ها

الگوهای ارتباطی خانواده، کیفیت زندگی ، سلامت روان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.