بررسی رابطه مهارت های اجتماعی ، هوش اخلاقی با اعتماد به نفس دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در حوزه مشاوره، علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF07_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرداریوش توسلی

دانشجوی دکترای تخصصی روان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند و استاد مدعودانشگاه آزاد اسلامی واحدقاینات

مرتضی بهائی مقدم

دانشجوی کارشناسی رشته روان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قاینات

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه مهارت های اجتماعی ، هوش اخلاقی با اعتماد به نفس دانش آموزان انجام گرفت . جامعه ی آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان پایه ششم ابتدایی شهر قاین در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ تشکیل دادند که براساس آمار گرفته شده از سرپرست محترم آموزش ابتدایی شهرستان قائنات تعداد۱۸۰۰ دانش آموز در سال فوق مشغول به تحصیل بودند. در این پژوهش از روش نمونه گیری خوشه ای بهره گرفته شد و با استفاده از جدول مورگان تعداد ۳۱۷ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادهها در این پژوهش شامل ۳ پرسش نامه اعتماد به نفس آیزنگ (۱۹۹۹)، پرسشنامه مهارت های اجتماعی ماتسون(۱۹۸۳) و پرسشنامه هوش اخلاقی لنیک وکیل (۲۰۰۵) بود. نتایج نشان داد مهارت های اجتماعی قادر است ۵۹/۰ تغییرات اعتماد به نفس را تبیین کند. با توجه به جدول معناداری مدل رگرسیون چون مقدار احتمال یا سطح معناداری به دست آمده کمتر از ۰۵/۰ است ، بنابراین نتایج به دست آمده قابل تعمیم به جامعه می باشد، به عبارتی فرضیه پژوهش پذیرفته می شود. هم چنین با توجه به مقدار ضریب همبستگی ۱۶/۰ r = و سطح معنی داری (۰۲۶,۰)که کوچک تر از ۰۵/۰ است فرض صفر رد و فرضیه خلاف که عبارت است از ” بین هوش اخلاقی با اعتماد به نفس دانش آموزان رابطه وجود دارد ” با اطمینان ۹۵ درصد پذیرفته می شود.

کلیدواژه ها

مهارت اجتماعی ، هوش اخلاقی ، اعتمادبه نفس ، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.