تاثیر سیستم فتومیکس تروفیک بر خصوصیات فیزیولوژیکی و آناتومیکی گیاهچه های کشت بافتی گردوی ایرانی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 881

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_079

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

از خصوصیات گیاهان کشت بافتی، عدم توانایی فتوسنتز کافی و برخی اختلالات فیزیولوژیکی و آناتومیکی است . مهمترین دلیل عدم تهویه و کافی نبودن میزان CO2 و همچنین وجود منبع کربن مصنوعی در محیط کشت است. تعداد کم، بزرگ و باز بودن روزنه ها و همچنین میزان پایین کلروفیل در برگ های گیاهچه ها از مهمترین این ناهنجاری ها هستند. در این آزمایش ریزنمونه های یکسانی از رقم گردوی هارتلی در دو نوع ظرف، بدون تهویه و با تهویه ی غیر فعال (درهای فیلتردار) همراه با چهار سطح ساکارز (0 و 15 و 30 و 45 g/L) بررسی شد. بهترین رشد در گیاهچه های کشت شده در ظروف تهویه دار و 30 گرم در لیتر ساکارز، مشاهده شد. میزان کلرفیل نیز در گیاهچه های کشت شده در سیستم فتومیکس تروفیک (ظروف با تهویه توسط فیلتر) بیشتر بود. سطوح مختلف ساکارز بر روی میزان کلروفیل تاثیر معنی داری نداشت. روزنه ها در گیاهچه های کشت شده در شرایط بدون تهویه، کاملا باز بودند در حالی که در گیاهچه های کشت شده در شرایط با تهویه ی طبیعی، تقریبا بسته و به شرایط طبیعی نزدیکتر بودند. برش عرضی ساقه نشان داد که آوندها و کرک های روی ساقه در گیاهچه های رشد یافته در سیستم فتومیکس تروفیک طبیعی و بزرگتر بودند. به طور کلی گیاهچههای رشد یافته در شرایط با تهویه و 15 گرم در لیتر ساکارز با وجود ارتفاع کمتر از شادابی بیشتری برخوردار بودند و کمترین ناهنجاریهای آناتومی و فیزیولوژیکی را داشتند.

نویسندگان

امین حسن خواه

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران

کورش وحدتی

دانشیار دانشگاه تهران

محمود لطفی

استاد یار دانشگاه تهران

مسعود میرمعصومی

مربی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Afreen, F., Zobayed, S.M.S., Kozai, T., 2002. Pho toautotrophic culture ...
  • Ashraf M, azmi A, khan a and Ala A 1994 ...
  • Marino, G. Berardi, G., 2004. Different sealing materials for petri ...
  • Olmos E and Hellin E 1998 Ultrastructurl differences of hyperhydric ...
  • Zobayed S M A, Afreen-Zob ayed F and Kozai T ...
  • Zobayed S M A, Afreen F and Kozai T 201b ...
  • نمایش کامل مراجع