بررسی اثربخشی مراقبت پیگیر بر کیفیت خواب جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه ناشی از جنگ مراجعه کننده به کلینیک های روانپزشکی استان البرز
محل انتشار: مجله طب نظامی، دوره: 21، شماره: 4
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 130
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MILIT-21-4_012
تاریخ نمایه سازی: 30 مرداد 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: اختلال خواب یکی از شایع ترین عوارض اختلال استرس پس از ضربه جنگی می باشد که موجب اختلال در کیفیت زندگی جانبازان می گردد. لذا این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مدل مراقبت پیگیر بر کیفیت خواب جانبازان با اختلال استرس پس از ضربه جنگ صورت گرفت. روش ها: مطالعه حاضر یک مطالعه نیمه تجربی تک گروهی از نوع مداخله ای قبل و بعد می باشد. روی ۳۰ نفر از جانبازان مبتلا اختلال استرس پس از ضربه جنگی استان البرز در سال ۱۳۹۷ به صورت در دسترس انجام شد. مدل مراقبت پیگیر در ۶ جلسه ۴۵-۳۰ دقیقه ای در ۴ هفته انجام شد. سپس به مدت ۲ماه از طریق یاداور پیامکی آموزش های لازم تکرار و پیگیری شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد کیفیت خواب پیتزبورگ Pittsburgh بود. یافته ها: میانگین سن جانبازان ۵/۴±۵۳/۹۶ سال بود. نمره کل کیفیت خواب قبل از مداخله ۲/۷۱±۱۳/۵۱، بلافاصله بعد از مداخله ۲/۸۱±۱۱/۲۶و دو ماه بعد از مداخله ۲/۲۸±۷/۹۶ بود. بهبود معنی داری در کیفیت خواب جانبازان بعد از مداخله ثبت شد. نتیجه گیری: آموزش مهارتهای بهبود کیفیت خواب با استفاده از مدل مراقبت پیگیر، باعث بهبود کیفیت خواب جانبازان با اختلال استرس پس از ضربه جنگ شد لذا استفاده از مدل مراقبت پیگیر به عنوان یک روش موثر در کنار سایر مداخلات توصیه می گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمید حجتی
گروه پرستاری، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :