بررسی تاثیر برنامه توانمندسازی بر میزان تاب آوری مادران نوزاد مبتلا به بیماری مادرزادی قلبی
محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 18، شماره: 1
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 186
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-18-1_006
تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مقدمه : تولد نوزاد مبتلا به بیماری مادرزادی قلبی در خانواده به عنوان یک منبع استرس است، لذا می بایست مادر برای مواجهه با شرایط سخت، توانمند شود. از سویی افزایش تاب آوری توانایی فرد در مقابله با عوامل استرس زا را افزایش می دهد
هدف: پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر توانمندسازی مادران دارای نوزاد مبتلا به بیماری قلبی مادرزادی بر میزان تاب آوری مادران انجام شد.
روش: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی می باشد که بر ۶۰ نفر از مادران دارای نوزاد متولد شده با بیماری مادرزادی قلبی در بخش NICU بیمارستان امام رضا (ع) مشهد در سال ۱۴۰۰ انجام شد. روش نمونه گیری در دسترس و ابزار مطالعه پرسشنامه دموگرافیک و مقیاس تاب آوری کانر بود. مراحل توانمندسازی مادران در ۹ جلسه ۳۰ دقیقه ای بصورت دانش افزایی و مهارت آموزی در حیطه مراقبت های جسمی و عاطفی دنبال شد. پس از جمع آوری داده ها با نرم افزار spss ۲۰ در دو بخش آمار توصیفی و آمار استنباطی تحلیل آماری انجام شد.
یافته ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد برنامه توانمندسازی مادران نوزاد مبتلا به بیماری مادرزادی قلبی بر میزان تاب آوری آنان بعد از مداخله ( با میانگین ۸/۷ ± ۲/۶۴) و در یک ماهگی نوزاد در مقایسه با گروه کنترل ( با میانگین ۷/۹ ± ۰/۵۰) تاثیر آماری معنی داری داشته است (p<۰.۰۰۱) ، اما میانگین نمره تاب آوری درون گروهی (در گروه مداخله) معنی دار نشده است p=۰.۶۱) ).
بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش، توانمندسازی مادران با تاکید بر توانمندسازی عاطفی در برنامه های مراقبت پرستاری از نوزادان مبتلا به بیماری قلبی بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان مورد توجه باشد.
کلیدواژه ها:
Congenital Heart Disease's ، Neonate ، Empowerment ، Mothers ، Resilience. ، بیماری های مادرزادی قلبی ، نوزاد ، توانمندسازی ، مادران ، تاب آوری
نویسندگان
رایحه جنیدی
mashhad university of medical science
نغمه رزاقی
mashhad university of medical science
اشزف محمدزاده
mashhad university of medical science
سید رضا مظلوم
mashhad university of medical science
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :