مقایسه روش القای انتخابی زایمان با روش انتظار و مراقبت از حاملگی طولانی

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 75

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJOGI-10-2_006

تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: هرگاه حاملگی بیشتر از ۴۲ هفته به طول انجامد حاملگی طولانی اطلاق می شود که این مشکل در ۱۰ درصد حاملگی ها اتفاق می افتد. این مسئله باعث افزایش مشکلات مادری و مرگ و میر و عوارض جنینی نوزادی می شود. برای جلوگیری از این عوارض و اداره حاملگی دور از ترم از راههای مختلفی استفاده می شود. دو روش شایع عبارت از القای انتخابی زایمان در ۴۱ هفتگی و روش انتظار و مراقبت می باشد. که با هدف پژوهش حاضر به منظور مقایسه تاثیر روش القای زایمان با روش انتظار و مراقبت بر نتایج مادری و جنینی در حاملگی طولانی انجام شده است. روش کار: این مطالعه مورد- شاهدی بر ۱۶۰ خانم باردار مراجعه کننده به بیمارستان شهید مبینی سبزوار در طی سال ۱۳۸۴ با سن حاملگی بیشتر از ۴۱ هفته انجام شد. پس از تعیین دقیق سن حاملگی نمونه های واجد شرایط در دو گروه القای انتخابی زایمان و درمان انتظار و مراقبت قرار گرفتند. نمونه های گروه القای انتخابی زایمان جهت اینداکشن در بیمارستان بستری و در گروه دوم مراقبت های ویژه انجام شد. نتایج: نتایج نشان داد که در دو گروه از نظر مشکلات مادری و جنینی - نوزادی مانند دفع مکونیوم، دیسترس جنینی و همچنین آپگار هنگام تولد، جنس و وزن هنگام تولد نوزادان تفاوت معنی داری وجود نداشت. در گروه القای انتخابی زایمان شیوع سزارین۵۷/۵ درصد و در گروه بررسی جنینی شیوع سزارین ۲۲/۵ درصد بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار است (p<۰/۰۱). همچنین نتایج نشان می دهد که میانگین مدت بستری شدن در بیمارستان نیز در دو گروه تفاوت معنی دار دارد (۲/۱۷ در  .(p < ۰/۰۵)( روز ۱/۱۷ مقابل نتیجه گیری: با توجه به عدم اثبات خطرات مادری یا نوزادی در درمان انتظار و مراقبت می توان این راه درمانی را برای اداره حاملگی طولانی به عنوان روش جایگزین مداخله در ۴۱ هفتگی پیشنهاد نمود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

صدیقه یوسف زاده

عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی سبزوار، متخصص زنان و زایمان

رویا اکبرزاده

عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی سبزوار، متخصص زنان و زایمان

میترا افتخاریزدی

عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی سبزوار، متخصص زنان و زایمان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • گیبز اسکات،هانی کارلان. بیماریهای زنان و مامایی دنفورث،ترجمه خسروسبحانیان،عبدالحسین ستوده ...
  • کانینگها گری،لونتواستیون کنت.مامایی ویلیامز،ترجمه نسرین بزازبنایی،نادر قطبی،نرگس خطیبی،انتشاراتتیمورزاده،تهران۱۳۸۵،ص۵۸۶ -۵۷۷ ...
  • اسکویی، سیده فاطمه و همکاران: عوامل مستعد کننده حاملگی طولانی ...
  • رمضانی، خاطره و همکاران: نتایج حاصل از حاملگی طولانی مدت، ...
  • Treger M, Hallak M. Post term Pregnancy: Should induction of ...
  • Maly z. Effect of birth weigth on neonatal and maternal ...
  • نصوحی جعفر. مقایسه تاثیر القای زایمان و انتظار و مراقبت ...
  • James C. Management of prolonged pregnancy :a randomaized trail of ...
  • نمایش کامل مراجع