اداره صدمات حالب ناشی ازخطای پزشکی( یاتروژنیک) باتشخیص دیررس مشهد (عج) بعد ازاعمال جراحی لگنی :بررسی ۱۰ ساله دربیمارستان قائم
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 111
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-13-3_003
تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: علی رغم پیشرفت های رو به رشد در تکنیک های جراحی، آسیب حالبی هم چنان یک عارضهی احتمالی در اعمال جراحی عمومی، اورولوژیک و زنان می باشد. هدف از این مطالعه بررسی علایم بالینی، علل آسیب حالب، تشخیص و درمان های انجام شده در موارد آسیب های غیر اندویورولوژیک حالب ناشی از خطای پزشکی می باشد. روش کار: این مطالعه به صورت گذشته نگر بر روی بیماران مونث با آسیب غیر اندویورلوژیک حالب که در فاصله مشهد مراجعه کرده بودند، صورت گرفت. در این مطالعه، (عج) سال های ۱۳۷۷-۱۳۸۶ به مرکز آموزشی درمانی قائم نوع عملی که باعث آسیب شده، روش تشخیص، نوع درمان و نتیجه ی درمان مورد بررسی قرار گرفت. تعداد کل بیماران مورد بررسی ۱۷ نفر (مشتمل بر ۲۰ مورد آسیب حالبی ) بود. یافته ها: سن بیماران بین۲۶ -۶۷ سال (متوسط ۴۳/۱۴سال) بود. علایم بیماران شامل درد فلانک در ۸۸/۲۳ %، بی اختیاری کامل در ۴۱/۱۷ %، تب در ۲۹/۴۱%، آنوری در ۱۱/۷۶%، ایلئوس و اتساع شکمی در ۱۱/۷۶%، تهوع طولانی مدت در ۵ ۸۸/ % و علایم شکم حاد در ۵% ۸۸/ دیده شد . جراحی هایی که در طی آن آسیب حالب ایجاد شده بود، عبارت بود از اعمال جراحی زنان در ۱۵ بیمار (۸۸/۲۳%)؛ شامل هیسترکتومی در ۸ نفر (۴۷/۰۵%)، سزارین مجدد در ۴ نفر (۲۳/۵۲%)، جراحی ورتهایم و رزکسیون کیست تخمدانی و عمل جراحی اندومتریوز لگنی هر کدام در یک نفر(۵ ۸۸/ %) . در دو مورد (۱۱/۷۶%) آسیب حالب به دنبال جراحی هایی غیر از جراحی های زنان رخ داده بود. در ۱۱ بیمار از ۱۵ بیمار با آسیب حالب تحتانی، آناستوموز حالب به مثانه به روش تغییر یافته ی لیخ و در یک مورد آناستوموز به روش پولیتانو - لیدبتر انجام شد. در ۲ مورد نیز از فلاپ بوآری برای ترمیم آسیب حالب تحتانی استفاده شد. در یک مورد دیگر، ترانس یورترویورتروستومی (TUU) چپ به راست انجام شد. هم چنین یک بیمار با آسیب حالب میانی، تحت عمل یورترویورتروستومی قرار گرفت. در یک بیمار با آسیب حالب فوقانی، پیوند اتولوگ کلیه انجام شد. نتیجهگیری: در بیماران ما شایع ترین علت آسیب حالب، هیسترکتومی ساده و شایع ترین علت مراجعه در این بیماران درد فلانک و سپس بی اختیاری کامل ادراری بود. اکثریت این بیماران نیاز به اعمال جراحی خصوصا یورترونئوسیستوستومی داشتند. در آسیب های حالب فوقانی باید تکنیک های کم تهاجمی تر به جای نفرکتومی یا پیوند اتولوگ مد نظر باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی اصغر یارمحمدی
دانشیار گروه اورولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
سعید رضا قنبری زاده
دستیار تخصصی اورولوژی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :