ارزیابی نگرش و مهارت پزشکان عمومی زن شهر مشهد در برخورد بالینی و معاینه فیزیکی توده پستان

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 43

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJOGI-16-87_001

تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: سرطان پستان به عنوان شایعترین سرطان در بین زنان، یکی از مسائل عمده بهداشتی کشور می باشد و در اکثر موارد، مراجعه بیماران به سطوح اول درمان یعنی پزشکان عمومی می باشد. لذا توانمندی پزشکان در معاینه و برخورد با این بیماری شایع، می تواند به انتخاب مناسب ترین روش توسط آنان کمک کند، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی مهارت پزشکان عمومی زن در مواجهه با شکایات پستان که از شایعترین مراجعات آنان می باشد، انجام شد. روش کار: این مطالعه آینده نگر بر روی ۵۰ پزشک عمومی زن که دارای مطب در شهر مشهد بودند، در سال ۱۳۹۰ انجام شد. ابزار تحقیق، خانم ۳۵ ساله سالم، بدون سابقه بیماری با ماموگرافی و سونوگرافی نرمال بود که با شکایت احساس توده پستان مراجعه کرده بود. محقق به عنوان همراه بیمار به مطب پزشکان مراجعه و سوالات و معاینه و ارجاع بیمار را در چک لیستی که از قبل طراحی شده بود، خارج از مطب پزشک بلافاصله تکمیل می کرد. یافته ها:۳۲ نفر (۶۴%) از پزشکان، سن شایع ابتلاء به سرطان و ۳۰ نفر (۶۰%) ارتباط سرطان پستان با بارداری را می دانستند. اما تنها ۱۲ نفر (۲۴%) همه عوامل خطر را سوال کردند. ۷ نفر (۱۴%) از نگاه به پستان و ۳۲ نفر (۶۴%) از مانورهای لمس استفاده کردند، اما ۳۳ نفر (۶۶%) معاینه کامل غدد لنفاوی را انجام ندادند. ۲۳ نفر (۵۶%) به غلط تشخیص قطعی توده دادند و ۱۹ نفر (۳۸%) به طور قطع وجود توده را رد کردند. نتیجه گیری: نگرش و مهارت پزشکان عمومی زن در برخورد با توده پستان، به عنوان شایعترین سرطان در بین زنان، کافی نمی باشد. آموزش بیشتر مهارت عملی و بازخورد بعد از اتمام تحصیل پیشنهاد می شود.

نویسندگان

محمدتقی رجبی مشهدی

دانشیار گروه جراحی عمومی، مرکز تحقیقات جراحی آندوسکوپیک و کم تهاجمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

آسیه سادات فتاحی

استادیار گروه جراحی عمومی، مرکز تحقیقات جراحی آندوسکوپیک و کم تهاجمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

ساعده مختارشاهی

پزشک عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ministry of Health and Medical Educations. [Research center of breast ...
  • Mousavi SM, Montazeri A, Mohagheghi MA, Jarrahi AM, Harirchi I, ...
  • van der Vleuten CP, Schuwirth LW. Assessing professional competence: from ...
  • Khalili AF, Shahnazi M. Breast cancer screening (breast self-examination, clinical ...
  • Dixon JG, Bognar BA, Keyserling TC, Du Pre CT, Xie ...
  • El Saghir NS. Responding to the challenges of breast cancer ...
  • Steiner E, Austin DF, Prouser NC. Detection and description of ...
  • Lindberg NM, Stevens VJ, Smith KS, Glasgow RE, Toobert DJ. ...
  • نمایش کامل مراجع