نگرشی بر پدیده های موجود در سنگهای منطقه بیدوئیه کرمان بافت های نامتعادل در پلاژیوکلاز، تشکیل انواع پلی مورف های سیلیس ، اسفرولیتی شدن
محل انتشار: هفتمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
سال انتشار: 1382
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,705
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SGSI07_075
تاریخ نمایه سازی: 1 مهر 1385
چکیده مقاله:
منطقه مورد مطالعه در 20 کیلومتری شهر کرمان واقع شده است . سنگهای ولکانیکی این منطقه دارای طول تقریبی 25 کیلومتر و عرض 5 کیلومتر می باشد. بر اساس مطالعات پتروگرافی و آنالیز شیمیایی سنگهای منطقه به بازالت، تراکی آندزیت، آندزیت ، توف و برش داسیتی و ریوداسیتی تقسیم می شود. از مهمترین پدیده هایی که در سنگهای منطقه اتفاق افتاده است می توان به بافت غربالی، تحلیل رفتگی و قطع زونینگ در پلاژیوکلازها 2- اسفرولیتی شدن 3- تشکیل فرمهای مختلف سیلیس اشاره کرد. به غیر از موارد فوق ، کانیها و فلزاتی همچون آهن و مس به صورت رگهای و پورفیری ، بنتونیت ، کائولن، ژیپس ، گوگرد، کلسیت و زئولیت در سنگهای منطقه اشاره نمود.
تشکیل بافت غربالی در پلاژیوکلاز را می توان به کاهش فشار در اثر صعود ماگما نسبت داد که نبود شواخد اختلاط ماگمایی و ایجاد حاشیه واجذبی در آمفیبل و بیوتیت، این احتمال را قوی تر می سازد. انواع شکلهای اسفرولیت مانندکروی ، پلی گونال، پلی گونال شاخه دار، نامنظم در ریوداسیت، نشان دهنده هم رشدی آلکالی فلدسپار و کوارتز و همچنین تاثیر سیالات هیدروترمال می باشد. فرمهای مختلف سیلیس به شکل آگات رگه ای ، آگات آمیگدالوئیدال، ژئود، کالسدوئن ، ژاسپر، ساردونیکس، انیکس، چرت و اوپال در منطقه وجود دارد.
به علت اینکه تشکیل بنتونیت نمی تواند سیلیس لازم جهت شکل گیری فرمهای مختلف سیلیس را فراهم سازد، آلتراسیون سنگ ولکانیکی مادر مخصوصا توف ها توسط سیالات گرمابی و نفوذ محلول هیدروترمال پیشنهاد می شود.
نویسندگان
داود هادی
دانشجوی کارشناسی ارشد پترولوژی بخش زمین شناسی دانشگاه شهید باهنر کرم
عباس مرادیان
بخش زمین شناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان