بررسی تاثیر حمایت تلفنی بر شدت تهوع و استفراغ نیمه اول بارداری در زنان نخست باردار
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 140
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-17-118_003
تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: تهوع و استفراغ در ۸۵-۷۰ درصد از بارداری ها رخ می دهد و با حمایت روانی و تغییراتی در رژیم غذایی و شیوه زندگی قابل کاهش است. با پیشرفت تکنولوژی، تلفن در دسترس ترین گزینه برای اکثر افراد می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر حمایت تلفنی بر شدت تهوع و استفراغ نیمه اول بارداری در زنان نخست باردار انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال ۱۳۹۲ بر روی ۶۰ زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی - درمانی منتخب شهر مشهد انجام شد. در گروه مداخله حمایت تلفنی هفته ای ۲ بار به مدت ۴ هفته و هر بار ۲۰-۱۵ دقیقه توسط پژوهشگر انجام گرفت. در گروه کنترل مراقبت معمول انجام می شد. ابزار گردآوری داده ها در این مطالعه شامل پرسشنامه مشخصات فردی، چک لیست ثبت مکالمات تلفنی، چک لیست آموزش به مددجوی مبتلا به تهوع و استفراغ بارداری و پرسشنامه تعدیل شده ویژه تهوع و استفراغ کمی در بارداری بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۶) و آزمون های کای دو، تی مستقل، ویلکاکسون و من ویتنی انجام شد. میزان معناداری ۰۵/۰>p درنظر گرفته شده است. یافته ها: میانگین نمره تهوع و استفراغ در گروه مداخله و کنترل بعد از مداخله اختلاف آماری معنی داری داشت (۰۲۸/۰=p). میانگین نمره تهوع و استفراغ در گروه مداخله قبل و بعد از مداخله اختلاف آماری معنی داری داشت (۰۰۱/۰>p). نتیجه گیری: حمایت تلفنی، شدت تهوع و استفراغ بارداری را کاهش می دهد. لذا به عنوان روشی موثر و در دسترس توصیه می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا عابدیان
مربی گروه مامایی، مرکز تحقیقات مراقبت مبتنی برشواهد، دانشکده پرستاری ومامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد،مشهد، ایران.
نرجس عباس زاده
دانشجوی کارشناسی ارشد مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری ومامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد،مشهد، ایران.
رباب لطیف نژاد رودسری
دانشیار گروه بهداشت باروری، مرکزتحقیقات مراقبت مبتنی برشواهد، دانشکده پرستاری ومامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
محمدتقی شاکری
استاد گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :