بررسی نحوه استفاده از خدمات و درمان های ناباروری در زوجین نابارور مراجعه کننده به مراکز درمان ناباروری در ایران ۹۳-۱۳۹۱
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 154
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-20-2_001
تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: با توجه به شیوع ناباروری و اهمیت آن در سلامت جامعه، لازم است به طور جدی برای مسائل آن برنامه ریزی شود. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی نحوه استفاده از خدمات تشخیصی و درمانی در زوجین نابارور مراجعه کننده به مراکز درمان ناباروری خصوصی و دولتی در ایران انجام شد. روش کار: این مطالعه توصیفی- تحلیلی در طی سال های ۹۳-۱۳۹۱ بر روی ۶۸۲ زوج مراجعه کننده به مراکز ناباروری خصوصی و دولتی انجام شد. افراد از ۱۵ مرکز درمان ناباروری متعلق به ۹ استان کشور، از طریق روش نمونه گیری غیراحتمالی در دسترس انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه های محقق ساخته جهت تعیین نحوه استفاده از خدمات و مشکلات اقتصادی- اجتماعی موجود در گرفتن خدمات، در زوج نابارور بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۱) و آزمون های تی تست و کای اسکوئر انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: ۵۱۵ نفر (۵/۷۵%) از زوجین نابارور در اولین مراجعه، به متخصصین زنان و زایمان مراجعه کرده بودند. در ۳۶۳ نفر (۲/۵۳%) از زوجین سابقه قطع درمان مشاهده شد، که در ۲۳۰ نفر (۶۱%) مشکلات اقتصادی مهم ترین عامل قطع درمان بود. عدم دسترسی فیزیکی در ۱۱۳ نفر (۶/۲۸%) عامل شایع دیگر قطع درمان بود. نتیجه گیری: بسیاری از آزمایشات و درمان های ناباروری پیشنهاد شده به زوجین، به صورت غیرضروری تکرار می شوند. همچنین با توجه به درصد بالای قطع درمان، تلاش در ایجاد دسترسی به پوشش کامل بیمه خدمات ناباروری و استانداردسازی خدمات ناباروری می تواند راهگشای حل این مشکلات باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بتول حسین رشیدی
استاد گروه زنان و نازایی، پژوهشکده سلامت خانواده، مرکز تحقیقات بهداشت باروری ولیعصر، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
حسین ملک افضلی
استاد گروه آمار حیاتی، پژوهشکده سلامت خانواده، مرکز تحقیقات بهداشت باروری ولیعصر، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
فدیه حق اللهی
کارشناس ارشد آموزش مامایی، پژوهشکده سلامت خانواده، مرکز تحقیقات بهداشت باروری ولیعصر، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
مهراندخت عابدینی
پزشک، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس، تهران، ایران.
محمد اسلامی
پزشک، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :