مقایسه تاثیر رایحه بهارنارنج و مریم گلی بر درد پس از سزارین
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 116
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-20-2_005
تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: تسکین درد پس از سزارین به طور موثر و بی خطر که با توانایی مادر برای مراقبت از نوزادش اختلال ایجاد نکند ضروری است. درد پس از سزارین با کاهش توانایی مقاومت در برابر عفونت، افزایش میزان استفاده از مسکن ها، تاخیر در بهبودی زخم و ... همراه است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر رایحه بهارنارنج و مریم گلی بر درد پس از سزارین انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی سه گروهه در سال ۱۳۹۳ بر روی ۱۲۰ زن باردار که جهت سزارین به بیمارستان معتضدی کرمانشاه مراجعه کرده بودند، انجام شد. در دو گروه مداخله بلافاصله بعد از شروع درد، ۴، ۸ و ۱۲ ساعت پس از آن، آروماتراپی با ۳ قطره از اسانس انجام شد و در گروه کنترل آروماتراپی با نرمال سالین به روش مشابه انجام شد. هر سه گروه از نظر میزان دریافت مسکن یکسان بودند. شدت درد با استفاده از مقیاس درجه بندی عددی قبل از مداخله و نیم ساعت بعد از هر چهار مداخله ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۸) و آزمونهای آنالیز واریانس، کروسکال والیس، کای دو، فریدمن و من ویتنی انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: میانگین درد قبل از مداخله در سه گروه اختلاف معنی داری نداشت (۱۵/۰=p). پس از مداخله، در گروه مداخله با بهارنارنج و مریم گلی میانگین درد در مرحله اول، دوم، سوم و چهارم مداخله در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی داری یافت (۰۰۱/۰p<). همچنین در هر چهار مرحله مداخله میانگین شدت درد بین گروه رایحه مریم گلی و بهارنارنج اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت (۰۵/۰
رایحه تاثیر یکسانی بر کاهش درد پس از سزارین داشتند. نتیجه گیری: بین رایحه بهارنارنج و رایحه مریم گلی در کاهش درد بعد از عمل جراحی سزارین تفاوت معناداری وجود ندارد، بنابراین استفاده از هر دو رایحه به عنوان تکنیک ساده، غیرتهاجمی و ارزان جهت کاهش درد بعد از سزارین توصیه میشود.
نویسندگان
فروزان شریفی پور
کارشناس ارشد مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.
ماندانا میر محمدعلی
دانشجوی دکترای آسیب و بلایای طبیعی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
مژگان هاشم زاده
دانشجوی دکترای بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :