تاثیر تمرینات کگل، ثبات دهنده مرکزی و ترکیبی بر استقامت عضلات مرکزی و کیفیت زندگی زنان نخست زا بعد از اپی زیاتومی
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 176
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-21-2_008
تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: فعالیت ورزشی با اولویت تمرینات ترکیبی، ثبات دهنده مرکزی و کگل، به عنوان روشی آسان، کم هزینه، موثر و ایمن برای بهبود کیفیت زندگی پس از زایمان زنان نخست زا محسوب می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرینات کگل، ثبات دهنده مرکزی و ترکیبی بر استقامت عضلات مرکزی و کیفیت زندگی زنان نخست زا بعد از اپی زیاتومی انجام شد. روش کار: اینمطالعه کارآزمایی بالینی در سال ۱۳۹۵ بر روی ۳۶ زن نخست زا در شهرستان نجف آباد انجام شد. آزمودنیها به طور تصادفی به سه گروه تمرینات کگل، گروه تمرینات ثبات مرکزی و گروه ترکیبی تقسیم شدند. سپس آزمودنی های هر گروه برنامه تمرین مورد نظر را در مدت ۶ هفته و هر هفته ۳ جلسه انجام دادند. متغیر های مورد نظر شامل استقامت عضلات تنه و کیفیت زندگی در دو نوبت قبل و بعد از انجام تمرینات اندازه گیری شد. برای ارزیابی کیفیت زندگی مرتبط با تندرستی نیز از پرسشنامه SF-۳۶ استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۱) و تست لون، آزمون کولموگروف- اسمیرنوف و تحلیل واریانس انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: تمرینات ترکیبی در تمام شاخصها، بیشترین اثرگذاری را داشت. تاثیر تمرینات ترکیبی بر استقامت عضلات مرکزی، به طور معناداری بیشتر از تمرینات کگل و ثبات دهنده مرکزی بود (۰۵/۰>p)، اما در مورد کیفیت زندگی مرتبط با تندرستی، چنین رابطهای وجود نداشت و بین تاثیر هر سه روش تمرینی، اختلاف معناداری وجود نداشت (۰۵/۰
ثبات دهنده مرکزی تاثیر قابل توجهی بر استقامت عضلات مرکزی بدن دارند، اما در ارتباط با کیفیت زندگی، اختلاف معناداری میان سه روش تمرینی وجود ندارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مرضیه حسین خانی
کارشناس ارشد حرکات اصلاحی و آسیب شناسی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران.
فرزانه تقیان
دانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :