مقایسه تاثیر اندانسترون، ویتامین B۶ و ریشه زنجبیل بر تهوع و استفراغ بارداری: کارآزمایی بالینی تصادفی شده
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 167
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-21-7_004
تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: تهوع و استفراغ، یکی از مشکلات شایع دوران بارداری میباشد که نه تنها بر روی سلامت جسمی زنان اثر دارد، بلکه میتواند اثر منفی روی عملکرد روانی و اجتماعی آنها نیز داشته باشد. راههای متفاوتی جهت کنترل تهوع و استفراغ دوران بارداری مطرح است، لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر اندانسترون، ویتامین B۶ و ریشه زنجبیل (زینتوما) بر تهوع و استفراغ بارداری انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور در سال ۱۳۹۶ بر روی ۱۲۰ زن باردار زیر ۱۶ هفته با تهوع و استفراغ خفیف و متوسط، مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت شهر همدان انجام شد. افراد در چهار گروه ۳۰ نفره ویتامین B۶، زینتوما، اندانسترون و کپسول دارونما، ۲ بار در روز به مدت یک هفته قرار گرفتند. شدت تهوع و استفراغ قبل و بعد از مطالعه توسط پرسشنامه تهوع و استفراغ بارداری سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۱) و آزمون های تی مستقل، تی زوجی، کای اسکوئر و اندازه گیری تکراری انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنادار در نظر گرفته شد. یافته ها: قبل از مداخله افراد از نظر نمرات تهوع و استفراغ با هم تفاوت معنیداری نداشتند (۰۰/۱=p)، ولی پس از مداخله بر اساس آزمون آنووا نمرات تهوع و استفراغ اختلاف معناداری بین گروههای دارویی (ویتامین B۶، اندانسترون و ریشه زنجبیل) با دارونما وجود داشت (۰۰۱/۰>p). بر اساس آزمون تی زوجی، شدت و مدت تهوع و استفراغ بارداری در گروههای دارویی کاهش معناداری داشت (۰۰۱/۰>p) و در گروه ریشه زنجبیل این کاهش نسبت به بقیه روش ها کمتر و معنی دار بود (۰۰۱/۰>p). نتیجه گیری: مصرف ریشه زنجبیل، میتواند شدت و مدت تهوع و استفراغ را همانند ویتامین B۶ و اندانسترون کاهش دهد؛ لذا مصرف آن در زنان باردار میتواند مفید باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ساسان نظری
دانشجوی پزشکی، مرکز تحقیقات دانشجویان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
سامان نظری
دانشجوی پزشکی، مرکز تحقیقات دانشجویان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
آرزو شایان
مربی گروه مامایی، مرکز تحقیقات مراقبت های مادر و کودک، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
فاطمه شبیری
استاد گروه مامایی، مرکز تحقیقات مراقبت های مادر و کودک، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
رویا احمدی نیا تابش
مربی گروه مامایی، مرکز تحقیقات مراقبت های مادر و کودک، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :