بررسی شیوع بی اختیاری ادرار در زنان ایرانی: مرور سیستماتیک و متاآنالیز
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 201
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-21-12_012
تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: بی اختیاری ادرار، یکی از اولویت های حوزه سلامت معرفی شده است؛ چراکه بر کیفیت زندگی تاثیر بسزایی دارد. زنان با مشکل بی اختیاری معمولا در سکوت زندگی می کنند. آگاهی از میزان دقیق شیوع کمک می کند تا مداخلات صحیح و در زمان مناسب انجام شود، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع بی اختیاری ادرار در زنان ایرانی انجام گرفت. روش کار: در این مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز جهت جستجوی مقالات، پایگاه های اطلاعاتی PubMed،Scopus ، Magiran، SID، Cochran و موتور جستجوی Google Scholar با کلید واژه های فارسی: بی اختیاری ادرار، شیوع، فراوانی، زنان، بی اختیاری استرسی ادرار، بی اختیاری فوریتی، بی اختیاری ترکیبی، تنها و با یکدیگر و کلید واژه های انگلیسی urinary incontinence، prevalence، women، frequency، Iran، stress urinary incontinence، urge، Mixed incontinence و تمام ترکیبات احتمالی با کمک عملگرهای OR و ANDمورد جستجو قرار گرفتند. برای محاسبه ناهمگنی مطالعات از آزمون کای دو و شاخص I۲ و جهت بررسی سوگیری انتشار از آزمون های ایگر و بگ استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار Stata (نسخه ۱۱) انجام شد. یافته ها: در مجموع ۱۰ مطالعه وارد متآنالیز شدند که ۵۰۰۸ شرکت کننده داشتند. برآورد شیوع کلی بی اختیاری ادرار ۴۶% (فاصله اطمینان ۹۵%: ۶۲-۳۰%)، استرسی ۳۴% (فاصله اطمینان ۹۵%: ۴۲-۲۷)، فوریتی ۱۹% (فاصله اطمینان ۹۵%: ۲۶-۱۲) و ترکیبی ۲۴% (فاصله اطمینان ۹۵%: ۳۷-۱۱) بود. نتیجه گیری: شیوع کلی بی اختیاری ادرار در زنان ایرانی ۴۶% است که نشان دهنده نیاز مبرم توجه به این مشکل است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فهیمه رشیدی
دانشجوی دکترای تخصصی بهداشت باروری، کمیته تحقیقات دانشجویی، مرکز تحقیقات مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
سپیده حاجیان
دکترای تخصصی بهداشت باروری، مرکز تحقیقات مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران ایران.
سودابه درویش
استادیار گروه زنان و زایمان، فلوشیپ جراحی های ترمیمی و اصلاحی اختلالات کف لگن و بی اختیاری های ادراری، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
حمید علوی مجد
استاد گروه آمار زیستی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :