ارزیابی مقایسه ای میزان آلودگی سطوح درون بخشی بیمارستانی با استفاده از دو روش نانو حسگر شناساگر رنگی و محیط کشت میکروبی
محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 22، شماره: 1
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 158
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TBS-22-1_004
تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: امروزه از هر ۵ تا ۱۰% بیماران پذیرفته شده در بیمارستان، یک نفر درگیر عوارض عفونتهای بیمارستانی می شوند که ارتباط مستقیم شیوع این عفونتها با آلودگی سطوح بیمارستانی تایید شده است، لذا استفاده از روش کارامد شناسایی آلودگی میکروبی اهمیت بسزایی دارد. بدین منظور، این تحقیق با هدف ارزیابی مقایسه ای میزان آلودگی سطوح درون بخشی بیمارستانی با استفاده از دو روش نانو حسگر شناساگر رنگی و محیط کشت میکروبی (روش سنتی) انجام شد.
روش بررسی: مطالعه حاضر به صورت توصیفی، با حجم نمونه ی ۴۰۰ مورد بر روی ۱۰ نوع از تجهیزات پزشکی، طی یک ماه با دو روش نانو حسگر شناساگر رنگی و محیط کشت میکروبی صورت گرفت و نتایج به دو صورت پاک و آلوده گزارش گردید.
یافته ها: طبق نتایج به دست آمده ۴۴ درصد نمونه های محیط کشت میکروبی و ۵/۴۵ درصد نمونه های نانو حسگر، مثبت (آلوده) گزارش شدند. در نمونه های به دست آمده با محیط کشت میکروبی ساکن و ونتیلاتور و در نمونه های به دست آمده با نانو حسگر، ساکن و پالس اکسی متری به عنوان آلوده ترین سطوح شناخته شدند. همچنین اکولای با ۶/۵۵ درصد، استافیلو کوکوس اورئوس با ۹/۲۸ درصد و سالمونلا با ۸۶/۲۳ درصد به عنوان شایع ترین میکروارگانیسم ها شناخته شدند.
نتیجه گیری: میزان آلودگی تشخیص داده شده با هر دو روش، با توجه به حساسیت بالای هر دو روش و استریل نبودن سطوح در حد قابل قبول است لذا در مواردی که صرفا شناسایی آلودگی کلی مدنظر است و تفکیک باکتریایی مدنظر نیست، نانو حسگرهای شناساگر رنگی می توانند به عنوان ابزار سریع کنترل آلودگی سطوح به جای روش های سنتی مورداستفاده قرار گیرند.
کلیدواژه ها:
Infection Control ، Nanotechnology ، Contamination Control Indicators ، Healthcare-Associated Infections ، Dye Detector Nanosensor ، کنترل عفونت ، نانوتکنولوژی ، شاخص های کنترل آلودگی ، عفونت های مرتبط با مراقبت های بهداشتی و درمانی ، نانو حسگر شناساگر رنگی
نویسندگان
علی اکرامی
USWR
محمد علی حسینی
USWR
حسن اکرامی
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گلستان، گرگان،
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :