دیدگاه پرستاران تازه دانش آموخته درباره وضعیت حمایتی آنها در طول دوره گذر در دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 177
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJME-7-2_008
تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: شناسایی دیدگاه پرستاران تازه دانش آموخته درباره وضعیت حمایتی ایشان در طول دوره گذر (۶ماه اول اشتغال) در راستای کاهش تنیدگی و افزایش ابقای آنان در مراکز درمانی، یک ضرورت به شمار می رود. این مطالعه به بررسی دیدگاه پرستاران تازه دانش آموخته درباره وضعیت حمایتی آنها در طول دوره گذر در دانشگاه علوم پزشکی تبریز می پردازد.
روش ها: در مطالعه ای توصیفی در سال ۱۳۸۴، تعداد ۲۰۰ پرستار طرحی شاغل در مراکز آموزشی- درمانی و بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تبریز که در زمان انجام پژوهش در پایان شش ماه اول از خدمت طرح خود قرار داشتند، به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش تنظیم گردید که بخش اول آن در رابطه با مشخصات دموگرافیک و بخش دیگر در زمینه وضعیت حمایت از پرستاران طرحی بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی، میانگین و خطای معیار استفاده شد.
نتایج: اکثریت پرستاران طرحی در طول دوره گذر، وضعیت حمایتی نامطلوبی داشتند. میانگین و خطای معیار نمره کل وضعیت حمایتی ۷۷/۰±۷/۱۹ بود و به ترتیب موارد برگزاری برنامه های آموزش توجیهی در شروع کار، فراهم شدن فرصت مشارکت در تصمیم گیری ها از جانب مسوولین، یاری همکاران در افزایش بار علمی و مهارت های بالینی تازه دانش آموخته، رفتار و طرز برخورد مناسب مسوولین، مورد اطمینان و پذیرش همکاران بودن و توجه همکاران به نظرات تازه دانش آموخته در محیط کار، به عنوان کمترین عوامل حمایتی اظهار شدند.
نتیجه گیری: حمایت و آموزش ناکافی اکثر تازه دانش آموختگان در ماه های اول شروع به کار، بیانگر ضرورت چاره اندیشی مسوولین و برنامه ریزان پرستاری در جهت برگزاری برنامه های آشناسازی جامع و موثر برای پرستاران مبتدی، فراهم کردن فرصت مشارکت در تصمیم گیری ها، یاری همکاران در افزایش بارعلمی و مهارت های بالینی تازه دانش آموخته، همچنین رفتار و طرز برخورد مناسب مسوولین به منظور تسهیل تطابق با فرایند گذر و تکامل مهارت های بالینی ایشان است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان