نیازهای اطلاعاتی اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و شیوههای ایشان برای دسترسی به اطلاعات
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 143
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJME-10-3_010
تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: با توجه به اهمیت نیازهای اطلاعاتی و آگاهی از آنها برای اعضای هیات علمی، این مطالعه با هدف تعیین اولویت نیازهای اطلاعاتی اعضای هیات علمی، و شیوههای دسترسی به آنها انجام شده است تا تهیه، گردآوری و سازماندهی اطلاعات در مراکز اطلاع رسانی و کتابخانههای دانشگاه با کارایی و روند بهتری صورت پذیرد.
روش ها: طی یک مطالعه توصیفی مقطعی در سال ۱۳۸۶، کلیه اعضای هیات علمی (۶۱۶ نفر در ۶۰ گروه آموزشی) در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به صورت سرشماری مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها از طریق تکمیل پرسشنامه محقق ساخته روا و پایا، جمع آوری شد و در نرمافزار آماری SPSS با استفاده از آمار توصیفی و ضریب همبستگی اسپیرمن تحلیل گردید.
نتایج: بر اساس نتایج مطالعه بیشترین و مهم ترین اولویت های منابع اطلاعاتی عبارت بودند از: کتاب های چاپی، مجلات چاپی، و بانک های اطلاعاتی تخصصی. بیشترین میزان آشنائی و پرکاربردترین شیوههای دسترسی به اطلاعات به ترتیب شامل: پست الکترونیک، کتابخانه محل کار، صفحه خانگی دانشگاه، موتورهای جستجوگر، و بانک های اطلاعاتی تخصصی رایگان بود. بین سهولت دسترسی به منابع اطلاعاتی در کتابخانه محل کار و پوشش منابع اطلاعاتی مورد نیاز، و نیز رضایت مندی جامعه از پوشش منابع اطلاعاتی مورد نیازشان در کتابخانههای دانشکده ها و استفاده از آنها همبستگی وجود دارد.
نتیجه گیری: با توجه به استفاده ی محدود اعضای هیات علمی از منابع الکترونیک و جدید کتابخانه، لازم است تدابیری جهت آموزش و بهره مندی بیشتر اعضای هیات علمی از منابع جدید اطلاعاتی اتخاذ گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان