ارزشیابی برنامه جدید دوره مقدمات پزشکی بالینی ۱۳۸۹
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 138
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJME-10-5_053
تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: از جمله مهم ترین تغییرات اعمال شده در برنامه آموزش پزشکی در ایران، طراحی و اجرای دوره مقدمات پزشکی بالینی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بوده است. این مطالعه به ارائه روش ها و نتایج ارزشیابی فرایند از الگوی CIPP به کار رفته برای ارزشیابی و بازطراحی برنامه ICM می پردازد. هدف این مطالعه ارائه شواهدی مبنی بر کارآیی این برنامه و استخراج معایب و محدودیت های اجرایی آن بوده است.
روش ها: این مطالعه یک ارزشیابی برنامه است که در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام گرفته است. از طریق مطالعات توصیفی پیمایشی داده های آن گرد آوری شده و در اکثر موارد از پرسشنامه های خود ایفا استفاده شده است. در مواردی نیز از مقایسه نمرات آزمون های پایانی MCQ استفاده شده است. این ارزشیابی به موازات اجرای برنامه جدید ICM انجام گرفت. برای هر درس طی مراحلی، ابزار ارزشیابی جداگانه ای تهیه شده و پس از اتمام آن درس به کار گرفته شد. این مراحل شامل: مرور متون، تهیه پیش نویس پرسشنامه، مشاوره و نظرخواهی از ذینفعان اصلی ارزشیابی و تهیه پرسشنامه نهایی می باشد. روایی پرسشنامه ها به صورت روایی صوری و محتوا و با نظر کارشناسان تایید گردید. پایایی پرسشنامه ها از طریق محاسبه آلفای کرونباخ ارزیابی گردید.
نتایج: نتایج نشان دهنده این هستند که نگرش دانشجویان نسبت به درس EBM بهتر شده است. دانشجویان، ICM را مقطع مناسبی برای یادگیری مباحث Medical records دانسته اما از مدیریت گروه پرستاری در آموزش Medical records، شناسایی اهداف یادگیری و میزان دستیابی به آنها، مدت زمان اختصاص داده شده به این درس، روش آموزش، منبع درس و روش امتحان رضایت نداشتند. ارزشیابی درس مهارت های ارتباطی گویای نگرش مثبت دانشجویان نسبت به این درس و آموخته هایشان در این درس است. نتایج بررسی رضایت کلی دانشجویان از برنامه ICM گویای این است که در اکثر آیتم ها (حجم دوره، منابع، روش های ارزشیابی، فرجه آزمون ها، محتوای آزمون ها، ترتیب ارائه Packageها، حجم واحدها، ترتیب ارائه دروس عملی و اطلاع رسانی) رضایت دانشجویان از برنامه قدیم بیشتر بوده است.. دانشجویان کار آموزی درباره تغییرات اعمال شده نظر موافقی داشته اند. میانگین معدل علایم و نشانه ها با پاتوفیزیولوی بیماری ها در ICM جدید افزایش اندکی را نشان می دهد که البته از نظر آماری معنادار نیست فراوانی افتاده ها از ۱۸ نفر واحد افتاده در یک دوره از ICM قدیم به ۱۰ نفر- واحد افتاده در یک دوره ICM جدید رسیده است.
نتیجه گیری: در مجموع این مطالعه نتایج یک ارزشیابی برنامه آموزشی را نشان می دهد. با توجه به پیچیدگی هایی که در بازبینی و ارزشیابی برنامه های آموزشی وجود دارد، این مطالعه می تواند راه گشای سایر پژوهش های مشابه و تاثیرگذار در برنامه ریزی های آتی و تصمیم گیری های مسوولان باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان