تحلیل ارتباط رفتار شهروندی - سازمانی کارکنان با موفقیت پیاده سازی سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 135
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJEST-8-4_008
تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402
چکیده مقاله:
زمینه: مقوله رفتار شهروندی سازمانی از جمله موضوعات مهم رفتاری و مدیریتی است که می تواند به عنوان یکی از ویژگی های رفتاری کارکنان، در موفقیت پروژههای پیادهسازی سیستم های برنامهریزی منابع سازمان، تاثیر به سزایی داشته باشد. اما این مسئله، کمتر به صورت علمی در ادبیات سیستم های اطلاعاتی مورد تحقیق قرار گرفته است و جنبه های تاثیرگذار آن شناسایی شده است. لذا در این تحقیق، تلاش شده است تا رابطه میان آن دو متغیر، مورد بررسی قرار گیرد.
روش کار: نوع این پژوهش، کاربردی و هدف آن، اکتشاف و تبیین می باشد. همچنین، جامعه آماری این پژوهش، شرکتهای ایرانی می باشد که حداقل نه ماه از زمان پیادهسازی سیستم برنامهریزی منابع سازمان آنها گذشته باشد و از سیستم برنامه ریزی منابع سازمان معتبر خارجی نیز استفاده کرده باشند. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه می باشد که داده های ۸ سازمان حائز شرایط جمع آوری شده و مدل سازی معادلات ساختاری (روش تحلیل حداقل مربعات جزئی) با استفاده از نرم افزار SmartPLS روی آن انجام شده است.
یافته ها: نتایج نشان می دهند که مولفه های رفتار شهروندی سازمانی، نقش قابل توجهی در موفقیت پیاده سازی سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان دارند. در این تحقیق، ارتباط مولفه های نوع دوستی، وظیفه شناسی، احترام و تکریم و فضیلت شهروندی با موفقیت سیستم برنامه ریزی منابع سازمان، مورد بررسی قرار گرفتند که طبق نتایج تحقیق، تمامی این متغیرها، ارتباط مستقیم و مثبت معناداری با موفقیت سیستم برنامه ریزی منابع سازمان دارند.
نتیجه گیری: با توجه به یافته های تحقیق، ضروری است که مدیران سازمان ها با تاکید بر ارتقای رفتار شهروندی سازمانی، به بهبود موفقیت پیاده سازی سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان بپردازند و ساز و کارهایی را بدین منظور در پیش گیرند
کلیدواژه ها:
Enterprise Resource Planning (ERP) ، ERP Success ، Organizational Citizenship Behavior. ، رفتار شهروندی سازمانی ، سیستم برنامه ریزی منابع سازمان ، موفقیت پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان