تحلیل روابط رهبری امنیت مدار، فضای اخلاقی و اعتماد سازمانی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 144
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJEST-11-2_009
تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402
چکیده مقاله:
زمینه: با توجه به اینکه ماهیت تعاملات رهبر با زیردستان و فضای اخلاقی حاکم بر سازمان می توانند بر کم و کیف بروندادهای سازمانی اثرگذار باشند، لذا هدف از پژوهش حاضر، تحلیل روابط بین رهبری امنیت مدار، فضای اخلاقی و اعتماد سازمانی بوده است.
روش: این پژوهش به روش توصیفی - همبستگی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش، کلیه کارکنان بانک های کشاورزی و صادرات شهر سنندج بود (۲۵۰ نفر). با استناد به جدول کرجسی و مورگان، نمونه ای به حجم ۱۵۲ نفر، به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند که از این تعداد، ۱۱۰ پرسشنامه کامل بازگردانده شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه رهبری امنیت مدار، پرسشنامه فضای اخلاقی، پرسشنامه اعتماد سازمانی بود که روایی آن ها با استناد به نظر متخصصان و پایایی آن ها از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون ساده و چندگانه، و تحلیل مسیر استفاده شد.
یافته ها: بین رهبری امنیت مدار با فضای اخلاقی و اعتماد سازمانی رابطه مثبت و معناداری وجود داشت. رابطه بین فضای اخلاقی و اعتماد سازمانی، مثبت و معنادار بود. متغیر فضای اخلاقی می توانست نقش میانجی را در ارتباط بین برخی از ابعاد رهبری امنیت مدار و اعتماد سازمانی ایفا نماید.
نتیجه گیری: بر مبنای یافته های پژوهش، مدیران بانک ها می توانند از طریق رفتارهایی همچون پذیرش زیردستان، استفاده از انگیزش درونی و نشان دادن پتانسیل های کارکنان به آن ها، زمینه را برای بهبود فضای اخلاقی سازمان و به تبع آن، ارتقای اعتماد سازمانی فراهم آورند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
کیومرث احمدی
۱. گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج
عادل فاطمی
گروه آمار، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج
امید لطفی
گروه مدیریت اجرایی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج