آموزه های اخلاقی خواب و رویا و تاثیر آن بر تحول شخصیت عرفا
محل انتشار: مجله عرفانیات در ادب فارسی، دوره: 3، شماره: 11
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 110
فایل این مقاله در 30 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ERFAN-3-11_004
تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402
چکیده مقاله:
هدف مقاله حاضر آن است تا نشان دهد اولا خواب ها و رویاها چون از یک منبع اصیل و کهن تغذیه می شوند و از یک زمان اسطوره ای می آیند و از طرفی به دلیل داشتن صبغه روحانی و معنوی، با ارزش هستند، بنابر این بر خلاف تصور عوام، مهمل و بیهوده نیستند بلکه مشحون از ارزش ها و آموزه های اخلاقی اند همچنین دارای کارکردها و تاثیراتی در زمینه های مختلف می باشند.
ثانیا بسته به نوع خواب، مفهوم خواب ها متفاوت است. اگر خواب از نوع اضغاث احلام باشد، عوامل مختلفی در ایجاد و شکل گیری آن سهیم اند، از جمله بازتابی از فعالیت های روزانه می تواند باشد که در این صورت تعبیری برای آن نباید قائل شد و اگر خواب از نوع رویای صادقه باشد حتما تعبیر و تاویل دارد و هدف و منظوری از شکل گیری آن در پس پرده وجود دارد و حامل پیامی از طرف نیروهای ناخود آگاه و ملکوتی ما می باشد که لزوما وظایفی را برای ما ایجاد می کند. همچنین در این مقاله نشان داده می شود که تحریف و تفسیر به رای، خواب را از اصل خود و تاثیر به حق آن تغییر نمی دهد.
کلیدواژه ها:
Sleep and dream ، Imagination ، revelation ، apocalypse ، inspiration ، legend ، خواب و رویا ، خیال ، وحی ، مکاشفه ، الهام ، اسطوره
نویسندگان