بررسی اثرات ناشی از ارتعاش بر رانندگان قایق های تندرو نظامی: مطالعه میدانی
محل انتشار: مجله طب نظامی، دوره: 23، شماره: 8
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 168
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MILIT-23-8_008
تاریخ نمایه سازی: 23 مرداد 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: مواجهه با ارتعاش دست-بازو از جمله عوامل زیان آور فیزیکی رایج است. مشاغل شناوری و کار در قایق های کوچک از جمله مشاغلی هستند که افراد همواره در معرض ارتعاش بسیار بالا همراه با سر و صدا هستند. لذا این تحقیق با هدف بررسی اثرات حاصل از ارتعاش بر رانندگان قایق های تندرو نظامی انجام شد. روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است. در این مطالعه ۵۲ نفر از رانندگان قایق های تندرو نظامی به عنوان گروه مورد و ۲۷ نفر گروه شاهد از نیروهای ستادی انتخاب شده اند. در این مطالعه از پرسشنامه متغیرهای دموگرافیک، پرسشنامه DASH و آزمون قدرت گرفتن (چنگش و نیشگون) انگشتان و دستان استفاده شد. تمامی تحلیل ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS نسخه ۲۳ انجام گرفت. یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد علائم اختلالات ناشی از ارتعاش در گروه مورد بیش از گروه شاهد است. گروه مورد با توجه به امتیاز بالاتری که دارند در شرایط بدتری از لحاظ توانایی نداشتن بازو، شانه و دست در مقایسه با گروه شاهد قرار دارند. میانگین قدرت چنگش دستان و انگشتان در هر دو دست در گروه مورد نسبت به گروه شاهد کمتر بود (۰/۰۵P<). از نظر آماری ارتباط معناداری بین قدرت چنگش دو گروه مورد و شاهد وجود دارد (۰/۰۵P<). نتیجه گیری: عملکرد فیزیکی در افراد دارای مواجهه با ارتعاش کاهش یافته است. سطح امتیاز DASH و قدرت چنگش می تواند به عنوان پیش بینی کننده کاهش ناتوانی عملکرد فیزیکی باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمید سعیدنیا
Marine Medicine Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
محمد بابامیری
Department of Ergonomics, School of Public Health, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
رضا اسمعیلی
Department of Occupational Health and Safety, School of Public Health and Safety, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
فیروز ولی پور
Marine Medicine Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
غلامحسین پورتقی
Health Research Center, Life Style Institute, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :