رفتارنگاری سد خاکی سنگ سیاه و آنالیز برگشتی حاصل از شبیه سازی، مقایسه با نتایج ابزاردقیق

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS05_0004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 117
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسم حبیب آگهی

استاد بخش مهندسی راه و ساختمان دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز

دیاری امین نژاد

کارشناسی ارشد ژئوتکنیک دانشگاه شیراز

یاسمینا مرجانی

کارشناسی مهندسی عمران دانشگاه الزهرا

چکیده

سد خاکی ازجمله سازه های غیر مسلحی میباشد که اسکلت آن مصالح خاکی موجود در طبیعتاست. با افزایش جمعیت ورویارویی با بحران جدی کمبود آب، دولت ها برآن شدند تا با استفاده ازتکنولوژی سدسازی ، آب رودخانه ها و سیلاب ها را به کنترل خود درآورند. لذا برای جلوگیری ازخسارات زیان بار احتمالی لازم است به رفتارنگاری سد ها بپردازیم .در این پژوهش، قصد داریم تا با شبیه سازی رفتار سد سنگ سیاه تحت بارگذاری های استاتیکیو مقایسه نتایج بدست آمده از آن، با داده های ابزار دقیق ضرورت سلامت آن را مشخص کنیم. بهاین منظور، اج زای بدنه سد شامل هسته، پوسته و فیلتر ، بر اساس ابعاد سد در نرم افزارABAQUS به صورت سه بعدی مدل شده و سازه تحت بارهای استاتیکی وارده در واقعیت، قرارگرفته است. در تحلیل های اولیه، از پارامترهای هیدرومکانیکی مصالح حاصل از آزمایش هایگزارش شده استفاده شده است. سپس با تغییر آن پارامترها در محدوده ای مشخص سعی گشته تاخروجی های بدست آمده از شبیه سازی، با اطلاعات ثبت شده از وسایل ابزار دقیق، تطبیق مناسبیداشته باشد بطوریکه نشست سد و پارامتر فشار آب منفذی و تنش قائم به نتایج ابزار دقیق نزدیکگردند. بر این اساس اختلاف نتایج بدست آمده از شبیه سازی با نتایج ابزار دقیق جزئی و قابلتفسیر بوده اند. مقادیر تغییرات پارامترها بین داده های گزارش شده و مقادیر در نظر گرفته شدهدر این پژوهش، مقایسه گردیدند.

کلیدواژه ها

سد خاکی ، نرم افزار آباکوس ، ابزاردقیق ، فشار آب حفره ای ، تنش قائم ، نشست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.