بررسی رابطه بین حق الزحمه غیرعادی حسابرس و توانایی پیش بینی سود

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی حسابداری، مدیریت و نوآوری در کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICAMIB12_146
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 118
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا رازدار

استادیار حسابداری، گروه حسابداری، واحد قائنات، دانشگاه آزاد اسلامی، قاینات، ایران

عباس عیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، گروه حسابداری، واحد قائنات، دانشگاه آزاد اسلامی، قاینات، ایران

مونا مسلمان زاده

کارشناسی ارشد حسابداری، گروه حسابداری، واحد قائنات، دانشگاه آزاد اسلامی، قاینات، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با عنوان بررسی رابطه حق الزحمه غیرعادی حسابرس و توانایی پیش بینی سود می باشد. هدف اصلی از این پژوهشبررسی رابطه بین متغیرهای حق الزحمه غیرعادی حسابرس با شاخص های رابطه بین سود جاری و آتی، دقت پیش بینی سود وپراکندگی پیش بینی سود است. جامعه آماری پژوهش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران را در بر می گیرد. بازهزمانی پژوهش یک دوره زمانی ۵ ساله از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ می باشد. همچنین در این پژوهش متغیرهای زیان ده بدون شرکت،انحراف معیار نرخ بازده دارایی ها انحراف معیار نرخ بازده حقوق صاحبان سهام اندازه شرکت، تخصص صنعت حسابرس، امتیازبحران مالی و سود هر سهم و تغییرات سود هر سهم در حسب موارد در مدلهای پژوهش کنترل گردید. نتایج حاصل از این پژوهشدر قالب سه فرضیه تبیین شد. فرضیه اول پژوهش که به بررسی تاثیر حق الزحمه غیرعادی حسابرس بر رابطه بین سود جاری و سودآتی می پردازد مورد تائید قرار گرفت یعنی حق الزحمه غیرعادی حسابرس اثر منفی معناداری بر رابطه بین سود جاری و سود آتی دارد.بر اساس نتایج فرضیه دوم و سوم پژوهش رابطه معناداری بین متغیرهای حق الزحمه غیرعادی حسابرس با دقت و پراکندگی پیش بینیسود مشاهده نشد. همچنین بر اساس نتایج پژوهش متغیرهای اندازه شرکت و انحراف معیار نرخ بازده حقوق صاحبان سهام با دقتپیش بینی سود رابطه منفی و معناداری دارند و متغیرهای اندازه شرکت و زیان ده بودن با پراکندگی پیش بینی سود رابطه مثبتمعناداری دارند.

کلیدواژه ها

حق الزحمه غیرعادی حسابرس، پیش بینی سود، دقت پیش بینی سود، پراکندگی پیش بینی سود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.