نگرش اعضای هیات علمی به آموزش الکترونیکی؛ دانشگاه علوم پزشکی زنجان
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 107
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDCBM-8-3_005
تاریخ نمایه سازی: 21 مرداد 1402
چکیده مقاله:
اهداف: آموزش الکترونیکی، یکی از روش های آموزشی است که در آن فراگیران قادرند با توجه به استعدادهای خود به هدف های آموزشی دست یابند. اساتید دانشگاه به عنوان یکی از مولفه های مهم اجرای برنامه آموزش الکترونیکی باید علاوه بر داشتن دانش و مهارت، نگرش مثبتی نسبت به اثربخش بودن این روش آموزشی داشته باشند. هدف مطالعه حاضر، بررسی نگرش اساتید دانشگاه علوم پزشکی زنجان نسبت به آموزش الکترونیکی بود.
ابزار و روش ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال ۱۳۹۳ با روش نمونه گیری تصادفی ساده، نگرش ۶۹ نفر از اساتید دانشگاه علوم پزشکی زنجان نسبت به آموزش الکترونیکی بررسی شد. ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه بررسی مشخصات دموگرافیک و وضعیت مهارت و دسترسی به کامپیوتر و پرسش نامه استاندارد نگرش آموزش الکترونیکی میشرا بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون مجذورکای آنالیز شدند.
یافته ها: دسترسی اساتید به کامپیوتر در ۴۴ نفر (۸/۶۳%) در حد خیلی مطلوب و مهارت اساتید در زمینه استفاده از کامپیوتر در ۵۰ نفر (۵/۷۲%) در حد مطلوب بود. همچنین ۵۴ نفر (۳/۷۸%) از اساتید در زمینه آموزش الکترونیکی دارای نگرش مثبت بودند. وضعیت نگرش اساتید فقط با مرتبه علمی اساتید ارتباط معنی داری داشت، به طوری که اساتید با مرتبه علمی استادیاری نگرش مثبت تری نسبت به آموزش الکترونیکی در مقایسه با سایر مرتبه ها داشتند (۰۴/۰=p).
نتیجه گیری: نگرش اکثریت اساتید دانشگاه علوم پزشکی زنجان نسبت به آموزش الکترونیکی، مثبت و دسترسی و مهارت کامپیوتری آنها در وضعیت مطلوب است که تا حدی مبین ظرفیت مناسب اساتید این دانشگاه برای اجرای موفقیت آمیز برنامه های آموزش الکترونیکی است.
کلیدواژه ها:
Learning ، Attitude ، Education Distance ، Iran ، آموزش الکترونیکی ، نگرش ، آموزش از راه دور ، ایران
نویسندگان
اعظم ملکی
Midwifery Department, Nursing & Midwifery School, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran
سقراط فقیه زاده
Biostatistics & Epidemiology Department, Medicine Faculty, Zanjan University of Medical Sciences, zanjan, Iran
زینب تاران لایق
Midwifery Department, Nursing & Midwifery School, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran
لیلا نجفی
Midwifery Department, Nursing & Midwifery School, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :