سطح سواد اطلاعاتی دانشجویان یک نظام آموزش از دور؛ مطالعه موردی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 150
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDCBM-8-4_006
تاریخ نمایه سازی: 21 مرداد 1402
چکیده مقاله:
اهداف: آموزش از راه دور یکی از روش های نوین آموزش در عصر اطلاعات محسوب می شود. برخورداری از مهارت های سواد اطلاعاتی در محیط های آموزش از راه دور، مهم تر از آموزش مرسوم است، زیرا به افراد کمک می کند تا از اطلاعات به طور موثر استفاده کنند و به دنبال جست وجو، ارزش یابی و تولید اطلاعات باشند. هدف این پژوهش، بررسی سطح سواد اطلاعاتی دانشجویان آموزش از دور دوره های تحصیلات تکمیلی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران بود.
ابزار و روش ها: در این پژوهش توصیفی- پیمایشی، ۱۸۱ دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش از دور دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران در نیم سال دوم سال تحصیلی ۹۴-۱۳۹۳ با روش طبقه ای متناسب انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسش نامه سواد اطلاعاتی بر مبنای استانداردهای پنج گانه انجمن کتابخانه های دانشگاهی و تحقیقاتی بود. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ۱۸ و شاخص های آمار توصیفی و استنباطی (T استودنت تک گروهی) انجام شد.
یافته ها: مولفه های تعیین ماهیت اطلاعات و درک موارد حقوقی و اقتصادی اطلاعات در وضعیت نامطلوب، مولفه های دسترسی موثر به اطلاعات و ارزیابی نقادانه اطلاعات در سطح نسبتا مطلوب و مولفه کاربرد هدفمند اطلاعات در سطح مطلوب قرار داشت (۰۵/۰p<). همچنین اختلاف میانگین کل مهارت های سواد اطلاعاتی دانشجویان آموزش از دور دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران نیز معنی دار بود (۰۵/۰p<) و در سطح نسبتا مطلوب ارزیابی شد.
نتیجه گیری: مهارت های سواد اطلاعاتی دانشجویان آموزش از دور دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران در سطح نسبتا مطلوب قرار دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محسن کشاورز
Educational Sciences Department, Educational Sciences & Psychology Faculty, Tehran Branch, Payam-e-Noor University, Tehran, Iran
مهران فرج اللهی
Educational Sciences Department, Educational Sciences & Psychology Faculty, Tehran Branch, Payam-e-Noor University, Tehran, Iran
محمدرضا سرمدی
Educational Sciences Department, Educational Sciences & Psychology Faculty, Tehran Branch, Payam-e-Noor University, Tehran, Iran
بهمن زندی
Linguistics Department, Literature & Human Sciences Faculty, Tehran Branch, Payam-e-Noor University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :