بررسی اثربخشی آموزش با تاکید بر راه حل های چندگانه در نگرش دانش آموزان نسبت به درس ریاضی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 200
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDCBM-9-3_007
تاریخ نمایه سازی: 21 مرداد 1402
چکیده مقاله:
زمینه و اهداف: هدف کلی پژوهش حاضر، بررسی میزان اثربخشی آموزش با تاکید بر راه حل های چندگانه، در بهبود نگرش دانش آموزان متوسطه نسبت به درس ریاضی است.
روش بررسی: روش پژوهش، کنش پژوهی است که هرچند با رویکرد کیفی قرابت بیشتری دارد، اما در بطن انجام آن، از روش شبه آزمایشی و به تبع آن آزمون های آماری نیز استفاده شده است. در این مطالعه ۴۷ دانش آموز در گروه مداخله و ۵۴ دانش آموز در گروه کنترل شرکت داشتند که همگی در سال تحصیلی ۱۳۹۵ -۱۳۹۴، در مدارس دولتی دخترانه شهر تهران در دو رشته ریاضی و تجربی، مشغول به تحصیل بودند. ابزار این مطالعه، پرسشنامه پالاسیوس، اریاس و اریاس (۲۰۱۴) است که در مقیاسی لیکرتی، نگرش دانش آموزان را نسبت به ریاضی در قالب چهار مولفه سودمندی ریاضیات، لذت ریاضی، احساس ناتوانی و خود پنداره ریاضی، موردسنجش قرار می دهد.
یافته ها: یافته های این مطالعه حاکی از آن است که تمامی مولفه های نگرش در هر دو گروه ریاضی و تجربی به شکلی معنادار رشد مثبت داشته است. با این تفاوت که گروه ریاضی در محور لذت ریاضی، نسبت به گروه تجربی رشد بیشتری داشته است. نتایج آزمون تعقیبی توکی نیز نشان می دهد که میانگین گروه مداخله در هر دو گروه ریاضی و تجربی نسبت به گروه کنترل، در تمامی مولفه های نگرش بالاتر است.
نتیجه گیری: رشد مثبت تمامی مولفه های نگرشی در هر دو گروه ریاضی و تجربی و فاصله معنادار گروه مداخله و کنترل در تمامی مولفه ها نشان می دهد که این رویکرد تدریس توانسته است در بهبود نگرش دانش آموزان نسبت به ریاضی موفق عمل کند.
کلیدواژه ها:
Multiple solutions ، Attitude towards math ، mathematics Education ، راه حل های چندگانه ، نگرش نسبت به ریاضی ، آموزش ریاضی
نویسندگان
زهرا رحیمی
Department of Education, Faculty of Humanities, Tarbiat Modarres University, Tehran, Iran
ابراهیم طلایی
Department of Education, Faculty of Humanities, Tarbiat Modarres University, Tehran, Iran
ابراهیم ریحانی
Departement of Mathematics, Shahid Rajaei Teacher Training University, Tehran, Iran
هاشم فردانش
Department of Education, Faculty of Humanities, Tarbiat Modarres University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :