تدوین راهکارهای پیشنهادی جهت اجرای استراتژی ادغام در برنامه درسی کارشناسی پرستاری ایران
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 197
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDCBM-9-4_005
تاریخ نمایه سازی: 21 مرداد 1402
چکیده مقاله:
زمینه و اهداف: : ادغام برنامه ی درسی به عنوان استراتژی مهم آموزشی در آموزش علوم پزشکی، اخیرا بسیار موردتوجه دانشکده های پرستاری جهان قرارگرفته است. هدف از انجام این مطالعه، تعیین نحوه پیاده سازی استراتژی ادغام در برنامه درسی لیسانس پرستاری آمریکا، کانادا و استرالیا و ارائه راهکارهای پیشنهادی برای عملیاتی کردن آن در برنامه درسی کارشناسی پرستاری ایران می باشد.
روش بررسی: این مطالعه تطبیقی در سال ۱۳۹۲ به کمک الگوی بردی دارای مراحل توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه می باشد. مجموعا ۱۰ دانشکده برتر از سه کشور آمریکا، استرالیا و کانادا به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. معیار ورود به مطالعه، اجرای استراتژی ادغام در برنامه درسی کارشناسی پرستاری بود. ابزار جمع آوری داده ها، ۵ مرحله اجرای استراتژی ادغام بر اساس چک لیست ۲۹ سوالی طراحی شده در مطالعه چنگیز و همکاران بود. اعتبار اسناد و مدارک جمع آوری شده از طریق نقد درونی و نقد بیرونی بررسی شد. تجزیه وتحلیل داده ها نیز بر اساس الگوی بردی انجام شد.
یافته ها: بر اساس نحوه پیاده سازی استراتژی ادغام، راهکارهای مناسب برای پیاده سازی استراتژی ادغام در برنامه درسی پرستاری ایران به صورت ادغام افقی- ادغام عمودی- ادغام از طریق مدل تدریس مشارکتی و یک نوع منحصربه فرد ادغام از طریق وجود هسته اصلی در تمامی دانشکده ها و در سطح دانشگاه می باشد.
نتیجه گیری: استفاده از تجربیات موفق دانشکده های برتر پرستاری دنیا در پیاده سازی استراتژی ادغام در برنامه درسی لیسانس پرستاری، می تواند سبب ارتقای برنامه درسی کارشناسی پرستاری در ایران گردد.
کلیدواژه ها:
Curriculum undergraduate nursing ، integration strategy ، Bredey’s Model ، واژه های کلیدی: برنامه درسی پرستاری ، استراتژی ادغام ، الگوی بردی.
نویسندگان
فاطمه خراشادی زاده
Department of nursing, Faculty of nursing, North Khorasan University of Medical sciences Bojnurd, Iran
حسین کریمی مونقی
Department of Evidence- Based Caring Research Center, Department of Medical Surgical Nursing, School of Nursing and Midwifery, & Department of Medical Education, School of Medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :