بررسی اضطراب امتحان و ارتباط آن با عملکرد تحصیلی دانشجویان پرستاری و فوریت پزشکی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 137
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDCBM-9-5_007
تاریخ نمایه سازی: 21 مرداد 1402
چکیده مقاله:
اهداف: اضطراب امتحان از رایجترین پدیده ها و نگرانی های عمده نظام های آموزشی دنیا می باشد که عملکرد تحصیلی فراگیران را متاثر می سازد. این مطالعه به بررسی ارتباط اضطراب امتحان و عملکرد تحصیلی دانشجویان پرستاری و فوریت پزشکی دانشکده پرستاری و مامایی پرداخته است.
روش ها: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی و به صورت توصیفی- تحلیلی بود که بر روی ۹۸ نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی پرستاری و کاردانی فوریت پزشکی در نیمسال اول سال ۱۳۹۲-۱۳۹۱ انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، مقیاس اضطراب امتحان ساراسون ۲۵ سوالی بود. توزیع و جمع آوری پرسشنامه ها در یک روز (قبل از امتحان) انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t مستقل، خی دو، آنالیز واریانس و ضریب همبستگی پیرسون با استفاده از نرم افزار Spss صورت گرفت.
یافته ها: در این پژوهش، میانگین نمره اضطراب امتحان دانشجویان ۴/۹۹ ±۱۰/۱۰ و میانگین معدل نمرات پایان نیمسال تحصیلی آنها ۱/۵۸ ± ۱۵/۵۶ بود. اضطراب امتحان در ۳۷ نفر از دانشجویان (۳۷/۸ درصد ) در حد خفیف، در ۲۶نفر ( ۲۶/۵ درصد ) متوسط و در ۳۵ نفر ( ۳۵/۷ درصد ) شدید بود. بین نمره اضطراب شدید امتحان و عملکرد تحصیلی دانشجویان، ارتباط معنی دار آماری (p= ۰/۳۸۵, r=-۰/۱۵۲) مشاهده نشد. سطح اضطراب امتحان دانشجویان دختر به طور معنی داری از دانشجویان پسر بیشتر بود (p=۰/۰۱۲, t=-۲/۵۶۳).
نتیجه گیری: با توجه به درصد بالای اضطراب شدید امتحان در بین دانشجویان پرستاری و فوریت پزشکی، ضرورت مدیریت موثر و اثربخش اضطراب امتحان در دانشجویان کاملا محسوس می باشد.
کلیدواژه ها:
Keywords: test anxiety ، academic performance ، nursing students ، emergency medical technician ، Sarason ، کلمات کلیدی: اضطراب امتحان ، عملکرد تحصیلی ، دانشجویان پرستاری ، فوریت پزشکی ، ساراسون
نویسندگان
جمیله رمضانی
Department of Nursing, Bojnourd Branch, Islamic Azad University, Bojnourd, Iran
محمد حسینی
Department of Nursing, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran
محمد قادری
Department of Nursing, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :