بررسی خاستگاه کانسار جارو با کاربرد داده های ژئوشیمیایی سنگ میزبان، شیمی کانه ها و بررسی شاره های درگیر کوارتز: معرفی پتانسیل اقتصادی طلا و نقره
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 89
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-23-3_017
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402
چکیده مقاله:
کانسار جارو به سن ائوسن میانی- الیگوسن، در ۶۰ کیلومتری جنوب غرب کرج و در میان سنگهای آذرین اسیدی تا بازی رخنمون دارد. نتایج ژئوشیمیایی سنگ میزبان آذرین حاکی از ماهیت آهکی-قلیایی، ماگماتیسم وابسته به محیط کششی پشت قوس و فقدان پتانسیل اقتصادی آنها است. شواهد سنگنگاری و ژئوشیمی کانیهای مس نشان دهندهی کانهزایی با ماهیت آزاد، سولفیدی، کربناتی، سیلیکات آبدار مس و اکسی- هیدروکسیدی با بافت غالب رگه ای است. علاوه بر مس، نتایج ژئوشیمی کانسنگ به پتانسیل اقتصادی طلا و نقره نیز اشاره دارد. نتایج توزیع ژئوشیمیایی عناصر در کانی های مس و زمینهی سنگ نشاندهندهی تمرکز عنصر نقره در کالکوپیریت است. بررسی شارههای درگیر دال بر خاستگاه شارهی کانهساز وراگرمایی و آمیختگی شارههای ماگمایی با شارههای جوی است؛ لذا نمیتوان یک خاستگاه ماگمایی محض را برای کانهزایی این منطقه در نظر گرفت. شواهد کانیشناسی و بررسی شارههای درگیر، به نقش همبافتهای سولفیدی و آنیونهای SO۴-۲ یا HS-در انتقال عناصر فلزی کانسار و دگرسانهای موجود به همراه حضور کانیهایی چون مالاکیت و آزوریت به شرایط احیا در زمان کانهزایی اشاره دارند.
کلیدواژه ها:
Jarou deposit ، mineral chemistry ، Cu ، Au ، Ag ، Fluid inclusions. ، کانسار جارو ، شیمی کانی ها ، مس ، نقره ، طلا ، شاره های درگیر.
نویسندگان
محبوبه جمشیدی بدر
دانشگاه پیام نور
نرگس سادات فرامرزی
شرکت صنایع معدنی پارس کانی
فریبرز مسعودی
دانشگاه شهید بهشتی
زهرا صالحی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :