بررسی های دورسنجی، زمین شناسی، دگرسانی، کانی سازی و ژئوشیمیایی در گستره ی پی جوئی مس- طلا بالازرد، غرب نهبندان
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 87
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-22-3_010
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402
چکیده مقاله:
گسترهی بالازرد در غرب نهبندان و در بخش مرکزی لوت واقع شده است. واحدهای سنگی این منطقه شامل ریولیت و آندزیت با سن ائوسن بوده که تودههای نیمه نفوذی حدواسط با ترکیب مونزودیوریت تا دیوریت پورفیری در آن نفوذ کردهاند. شواهدی نظیر وجود کانیسازی سولفیدی پراکنده دانه و نیز دگرسانی های شدید، متنوع و گسترده (در مساحتی بالغ بر ۲۰ کیلومتر مربع)، نشاندهندهی پتانسیل بالای کانی سازی در این گسترهی است. دگرسانیهای وسیع شامل آرژیلیک، سرسیت-آرژیلیک، سیلیسی-آرژیلیک ، آرژیلیک پیشرفته و پروپلیتیک واحدهای آتشفشانی و نفوذی منطقه را تحتتاثیر قرار داده است. کانیسازی بهشکل افشان و رگهای مشاهده میشود. مجموعهی کانیایی درونزاد شامل پیریت و کالکوپیریت در توده های نفوذی و پیریت ، اسفالریت، کالکوپیریت و گالن در رگههای کوارتز-کربنات هستند. همچنین کانیهای ثانویه شامل کولیت، کالکوزیت، مالاکیت و آزوریت در رگههای کوارتز-کربنات دیده میشوند. براساس داده های زمینشیمی، عناصر طلا، نقره، مس، روی، آنتیموان، آرسنیک و سرب به ترتیب با بیشترین مقدار ppb ۲۴۷۰، ppm ۱۱۴ ، ppm ۱۲۵۰ ، ppm ۲۴۶۲ ، ppm ۱۰۳، ppm ۹۸ و ppm ۹۶۸ بیهنجاری نشان می دهند. بررسیهای زمینشناسی، کانیشناسی، دگرسانی و ژئوشیمیایی در گسترهی بالازرد نشان دهندهی کانیسازی سولفیدی در رگههای کوارتز-کربنات در اثر عملکرد یک گرمابکه در مسیر گسلها و زونهای برشی در حرکت بوده است ایجاد شدهاند. علاوه براین کانیسازی وسیع و پراکنده پیریت و به مقدار کمتر کالکوپیریت همراه با زونهای دگرسانی، نمایانگر فعالیت گستردهی گرمابها در منطقه است.
کلیدواژه ها:
Alteration ، Aster ، carbonate- quartz vein ، Balazard ، Nehbandan. ، دگرسانی ، آستر ، رگه ی کوارتز-کربنات ، بالازرد ، نهبندان.
نویسندگان
روح اله میری بیدختی
دانشگاه فردوسی مشهد
محمدحسن کریم پور
دانشگاه فردوسی مشهد
سید احمد مظاهری
دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :